Doneer aan TPO
 

Man ‘helpt’ gehandicapte fietser in Tilburg, rooft portemonnee van gehandicapte fietser

Gehandicapte man valt en raakt gewond

Door: Redactie, 12:47, 05 augustus 2018

Een 54-jarige gehandicapte Tilburger is zaterdag in zijn woonplaats beroofd van zijn portemonnee door een man die hem in eerste instantie hulp aanbood. Het slachtoffer, die een halfzijdige verlamming heeft, viel tijdens de beroving en liep daardoor schaafwonden op. Hij heeft aangifte gedaan, meldt de politie.

De Tilburger fietste via de Spoorlaan en het NS-Plein de Koestraat in. Vanwege een handicap heeft het slachtoffer moeite met draaien. Een man vroeg hem of hij moest helpen, maar de Tilburger gaf aan dat dat niet nodig was en fietste door. Dezelfde man fietste hem toch achterna, waarop hij afstapte. Vervolgens legde de ‘behulpzame’ man een hand op zijn schouder. De man riep iets wat het slachtoffer niet kon verstaan. Tegelijkertijd voelde de gehandicapte man dat de straatrover zijn portemonnee uit zijn broek haalde.

De Tilburger pakte het t-shirt van zijn berover vast, dat scheurde. Het slachtoffer verloor tijdens het tumult zijn evenwicht en viel met zijn hoofd op de grond. De straatrover fietste daarop weg.

Anp


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties