Doneer aan TPO
 

Elon Musk troltwittert Wall Street richting randje hysterie

Zegt Tesla van beurs te trekken tegen 420 dollar per aandeeltje

Door: , 19:50, 07 augustus 2018

Zegt Tesla van beurs te trekken tegen 420 dollar per aandeeltje

Topman Elon Musk van de maker van elektrische auto’s Tesla overweegt het bedrijf van de beurs te halen bij een koers van 420 dollar per aandeel. In een tweet laat Musk weten dat de financiering voor een dergelijke stap al gereed is. De koers van Tesla schoot flink omhoog op de beurs in New York, met meer dan 5 procent tot circa 360 dollar per aandeel.

Bij een koers van 420 dollar per aandeel zou de beurswaarde van Tesla rond 72 miljard dollar liggen. Het is niet duidelijk hoe serieus Musk was op Twitter, gezien zijn voorgeschiedenis van opvallende en grappig bedoelde tweets. Tesla was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar. Musk bezit bijna 20 procent van Tesla.

De tweet van Musk volgde kort op het bericht in zakenkrant Financial Times dat het Saudische staatsinvesteringsfonds een belang heeft opgebouwd van 3 tot 5 procent in Tesla, aldus bronnen met kennis van de zaak. Het belang van het Saudische Public Investment Fund in Tesla zou tussen 1,7 miljard en 2,9 miljard dollar waard zijn. Daarmee zou het staatsfonds tot de acht grootste aandeelhouders van Tesla behoren.

Naar verluidt werden de aandelen in de afgelopen maanden gekocht, na het bezoek van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman aan de Verenigde Staten in maart. Een belang van 5 procent of meer moet openbaar gemaakt worden.

Volgens Financial Times hebben de Saudi’s aan Musk in eerste instantie laten weten bereid te zijn om nieuw uitgegeven aandelen te kopen. Tesla deed hier niets mee, waarna het staatsfonds de aandelen op de aandelenmarkt kocht. Musk zou op de hoogte zijn van het Saudische belang in Tesla.

Anp

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace