Doneer aan TPO
 

Duitsland en Spanje sluiten migrantendeal

Dat betekent nóg meer asielzoekers naar Spanje, het nieuwe Italië en Griekenland van Europa

Door: , 12:57, 08 augustus 2018

Dat betekent nóg meer asielzoekers naar Spanje, het nieuwe Italië en Griekenland van Europa

De Duitse regering heeft met Spanje een definitief akkoord gesloten om migranten sneller terug te nemen. Een woordvoerster van het Duitse ministerie voor Binnenlandse Zaken maakte woensdag bekend dat de onderhandelingen zijn afgerond.

Migranten die aan de Duitse grens worden tegengehouden en in Spanje de Europese Unie zijn binnengekomen, worden teruggestuurd. Het akkoord moet zaterdag ingaan. Dit weekend reist bondskanselier Angela Merkel naar Spanje af. Ze heeft daar een ontmoeting met de Spaanse premier Pedro Sánchez. Het onderwerp migratie staat dan ook op de agenda.

Duitsland is ook met Italië en Griekenland in gesprek over het terugnemen van asielzoekers die in die landen staan geregistreerd. Andere EU-landen hebben Duitsland eerder al toegezegd dat te gaan doen.

Anp

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties