Buitenland

Twitter verdedigt vrijheid van meningsuiting voor Alex Jones: ‘Hij heeft regels niet overtreden’

08-08-2018 10:37

Twitter is een van de weinige grote sites waar Alex Jones en zijn beruchte samenzweringssite InfoWars nog welkom zijn. In een verklaring op Twitter heeft de oprichter en baas van de dienst, Jack Dorsey, dat verdedigd. “We weten dat het voor veel mensen moeilijk is, maar de reden is eenvoudig: hij heeft onze regels niet overtreden. We zullen optreden als hij dat wel doet”, twitterde Dorsey.

Jones werd maandag en dinsdag geblokkeerd door onder meer Apple, YouTube, Facebook en Spotify. Jones zegt bijvoorbeeld dat de terreuraanslagen van 11 september 2001 en schietpartijen op scholen in scène zijn gezet door de regering. Dorsey zegt daarover:

 

“Accounts als dat van Jones kunnen sensatie maken over onderwerpen en onbevestigde geruchten verspreiden. Het is daarom belangrijk dat journalisten zulke informatie vastleggen, controleren en weerleggen, zodat mensen hun eigen mening kunnen vormen.'”

 

Als Twitter hem wel zou blokkeren, wordt de inhoud gevormd door de meningen van Twitter-mensen zelf en “zo zijn wij niet”, zegt Dorsey.

Anp