Doneer aan TPO
 

Burgemeester Krikke ‘geschokt’ over overlijden Willie Dille, breekt vakantie af

Rutte in contact met Krikke en minister Grapperhaus

Door: Gyurka Jansen, 10:15, 09 augustus 2018
De Haagse burgemeester Pauline Krikke - ANP/Bart Maat

Burgemeester Pauline Krikke heeft haar vakantie afgebroken naar aanleiding van het overlijden het PVV-raadslid Willie Dille. Krikke keert terug naar Den Haag.

Ze heeft geschokt gereageerd op het overlijden van Dille. “Het bericht van het overlijden van Willie Dille raakt mij zeer. De gemeenteraad van Den Haag verliest een betrokken en gepassioneerd raadslid en collega. Willie Dille stond voor haar zaak. Ze kon stevig debatteren, maar kon ook humoristisch uit de hoek komen. We zullen haar zeer missen in de raad en in het debat”, aldus Krikke in een schriftelijke verklaring.

Krikke heeft namens het hele college en als voorzitter van de gemeenteraad haar medeleven en steun betuigd aan de PVV-fractie. “Mijn gedachten gaan uit naar haar familie en vrienden. Hierbij denken wij ook aan haar collega’s en partijgenoten van de PVV. Dit nieuws is voor iedereen een grote schok.”

Premier Mark Mark Rutte zegt geschokt te zijn door het overlijden van het Haagse gemeenteraadslid Willie Dille. “Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Heb Geert Wilders en de PVV veel sterkte gewenst met dit zware verlies. Sta in nauw contact met burgemeester Pauline Krikke en J&V minister Ferdinand Grapperhaus”, laat hij via Twitter weten.

(TPO/ANP)

Lees ook: dossier Willie Dille.

 


 

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties