Politiek

Echtgenoot Willie Dille: ‘Ze is verkracht, dat is de waarheid’

09-08-2018 17:12

Caspar Reedijk, de echtgenoot van PVV-raadslid Willie Dille dat zelfmoord pleegde, heeft geen enkele reden te twijfelen aan het verhaal van zijn vrouw. Dat zegt hij donderdag tegen het AD. “Die verkrachting is echt gebeurd, ik ben er zeker van dat dat de waarheid is.”

Lees ook – Dossier Willie Dille

Dille kwam woensdag in het nieuws nadat ze op Facebook een filmpje had geplaatst waarin ze stelde te zijn ontvoerd, verkracht en mishandeld door moslims. Ze zei dat de Haagse ex-PVV’er Arnoud van Doorn erachter zou zitten.

Reedijk wist overigens niet dat Dille het filmpje online zette. Op de vraag of hij kon voorzien dat zij zelfmoord zou plegen, zegt hij: “Zoiets kan je nooit voorzien.” Reedijk denkt te weten waarom Dille de verkrachting maandenlang voor zich hield. :”Zo was zij. Ze wilde anderen niet opzadelen met haar problemen.” Ook Reedijk hoorde pas maanden later van de verkrachting die in maart 2017 zou hebben plaatsgevonden.

De politie heeft de afgelopen tijd en ook recent nog ‘meerdere keren’ contact gehad met PVV-raadslid Willie Dille. De politie sprak met het raadslid over haar aantijgingen dat ze verkracht en bedreigd zou zijn. “We hebben haar hulp geboden en gevraagd of ze aangifte wilden doen. Dat deed ze niet.”

Lees ook – Arnoud van Doorn: ‘Dood Willie Dille trieste zaak’