Doneer aan TPO
 

Soon: United States Space Force

Trump mikt op 2020

Door: Redactie, 22:18, 09 augustus 2018

De Verenigde Staten hebben zich ten doel gesteld in 2020 een ‘Space Force’ operationeel te hebben. De vorming van een zesde, ‘buitenaards’ onderdeel van de Amerikaanse strijdkrachten is een oude wens van Donald Trump. Vicepresident Mike Pence lanceerde donderdag in het Pentagon een ambitieus plan voor deze ruimtetroepen, mits daar voldoende politieke steun voor komt.

“Uiteindelijk moet het Congres in actie komen voor de oprichting van deze nieuwe afdeling, die de Space Force gaat organiseren, trainen en uitrusten”, aldus Pence. Hij voegde eraan toe dat de tijd gekomen is om het idee voor dit legeronderdeel te realiseren. Dat wordt in principe een zelfstandige tak naast luchtmacht, landmacht, marine, korps mariniers en kustwacht.

“Alleen Amerikaanse aanwezigheid in de ruimte is niet genoeg, we moeten in de ruimte Amerikaanse dominantie hebben. En daar gaan we dus voor zorgen. Vrede komt alleen tot stand door macht. In het heelal zullen de VS de komende jaren die macht worden”, zei Pence.

De regering zal het Congres vragen 8 miljard dollar extra ter beschikking te stellen voor de uitvoering van een programma voor vijf jaar. Pence benadrukte de noodzaak ervan door te wijzen op de dreiging uit Rusland en China, die ruimtewapens hebben en ontwikkelen. Trump reageerde via Twitter: “Space Force all the way!”

Anp


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties