Doneer aan TPO
 

Zoon beruchte Amerikaanse imam trainde kinderen in New Mexico voor aanslagen op scholen

Hield zich schuil in kampement in New Mexico

Door: , 0:41, 09 augustus 2018

Hield zich schuil in kampement in New Mexico

Twee verdachten die zijn gearresteerd wegens mishandeling van elf kinderen, die ondervoed werden aangetroffen in een krakkemikkig kampement in New Mexico, leerden hun verwaarloosde pupillen omgaan met wapens. De bedoeling was dat ze op termijn schietpartijen op scholen zouden beginnen. Dat hebben de openbaar aanklagers gezegd in het dossier dat ze woensdag bij de rechter in Taos hebben neergelegd.

Een van de arrestanten is Siraj Wahhaj, de vader van een jongetje van drie dat maanden geleden verdween uit zijn huis nabij Atlanta, Georgia. Maandag zijn op het vervuilde complex in de buurt van Amalia mogelijk zijn stoffelijke resten gevonden. Het slachtoffertje is nog niet geïdentificeerd.

In totaal zijn in verband met deze zaak vijf personen aangehouden, onder wie drie vrouwen. Zij zijn vermoedelijk de moeders van de kinderen die zijn gered.

Volgens Amerikaanse media is Wahhaj zoon van Siraj Wahhaj sr. Een omstreden imam uit New York. Zijn naam dook op in het onderzoek naar de eerste aanslag op het World Trade Center in 1993 maar hij werd niet aangeklaagd.

ANP/TPO

 
Tags:
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace