Doneer aan TPO
 

Haagse CDA en PvdA willen onderzoek naar zelfmoord Willie Dille (PVV)

'Ook rol burgemeester en gemeente moet bekeken worden'

Door: Bas Paternotte, 15:38, 10 augustus 2018
Willie Dille in de Haagse gemeenteraad - ANP/Jerry Lampen

De Haagse gemeenteraadsfracties van het CDA en de PvdA willen dat er een onderzoek komt naar de dood van PVV-raadslid Willie Dille. Ook moeten de rol van burgemeester Pauline Krikke en de gemeente Den Haag nader bekeken worden. Dat meldt het AD vrijdag.

Briefje van Jan Dijkgraaf – Aan Pauline Krikke

CDA-fractievoorzitter Danielle Koster wil weten of burgemeester Pauline Krikke Dille extra bescherming heeft aangeboden na haar melding over de groepsverkrachting. Martijn Balster, fractievoorzitter van de PvdA: “Het is belangrijk dat uiteindelijk zoveel mogelijk duidelijk wordt. De burgemeester, maar ook de politie kunnen daar een bijdrage aan leveren.”

Krikke heeft vrijdag overleg met de top van het Openbaar Ministerie en de politie – ook wel de driehoek genaamd – over het overlijden van Dille. De burgemeester zei donderdag over hara contact met Dille over de kwestie: “Willie Dille gaf aan ontvoerd, verkracht en bedreigd te zijn. Dat zijn schokkende uitlatingen, die ze met mij heeft gedeeld en die ik zeer serieus genomen heb. Ik heb daarover toen gesproken met de politie, bemiddeld in het contact met de politie en er herhaaldelijk op aangedrongen dat ze aangifte zou doen.”

Dille (53) maakte woensdagavond een eind aan haar leven. Ze kwam de dagen ervoor in het nieuws nadat ze op Facebook een filmpje had geplaatst waarin ze zei te zijn ontvoerd, verkracht en mishandeld door moslims. Ze zei ook dat de tot moslim bekeerde Haagse ex-PVV’er Arnoud van Doorn erachter zou zitten.


 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties