Politiek

Haagse burgemeester adviseert CDA-fractievoorzitter aangifte te doen tegen Arnoud van Doorn (PvdE)

13-08-2018 22:30

De Haagse burgemeester Pauline Krikke (VVD) heeft CDA-raadslid Daniëlle Koster duidelijk gemaakt dat zij aangifte kan doen na een tweet van collega-politicus Arnoud van Doorn van de Partij van de Eenheid. Dat schrijft Omroep West maandagavond.

Van Doorn plaatste vrijdag de tweet:

De Haagse gemeenteraadsfracties van het CDA en de PvdA zeiden vrijdag een onderzoek te willen naar de dood van PVV-raadslid Willie Dille. Ook moeten de rol van burgemeester Pauline Krikke en de gemeente Den Haag nader bekeken worden. CDA-fractievoorzitter Danielle Koster zei toen geen reden te hebben om aan te nemen dat het verhaal van Dille – dat ze het slachtoffer zou zijn van een groepsverkrachting in opdracht van Arnoud van Doorn – niet waar is. “Zoiets verzin je niet.”

Volgens een woordvoerder van de burgemeester heeft Krikke afgelopen dagen verschillende malen contact gehad met het CDA-raadslid. “Zij heeft Koster aangegeven aangifte te doen, zodat OM en politie verder onderzoek kunnen doen.”

Dille wilde zelf geen aangifte doen bij de politie en wilde ook geen bemoeienis van de politie. Dat melden de gemeente Den Haag en het OM vrijdag na overleg tussen Krikke, de top van het OM en de politie over wat de afgelopen tijd is gebeurd rond de tragische dood van Dille.

Lees ook – Dossier Willie Dille