Doneer aan TPO
 

Werkstraf voor CDA-raadslid dat valse aangiftes van bedreiging inzake asielbeleid deed

Rob Huijben verzon mishandeling en bedreiging

Door: , 14:43, 13 augustus 2018
Rob Huijben - Foto CDA

Rob Huijben verzon mishandeling en bedreiging

Voormalig CDA-raadslid Rob Huijben uit Dongen heeft een werkstraf van 80 uur geaccepteerd voor het doen van valse aangiften. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft het ex-raadslid alsnog een bekentenis afgelegd en is vanwege zijn kwetsbare psychische gesteldheid gekozen om de zaak buiten te rechter om te schikken.

Begin dit jaar maakte het OM bekend dat het toenmalige raadslid zou worden vervolgd omdat hij een mishandeling en bedreiging had verzonnen. In regionale media vertelde hij dat de bedreigingen te maken hadden met de opvang van vluchtelingen in Dongen. Zijn verhaal zorgde voor veel ophef in de gemeente.

Binnen het CDA in Dongen was er geen twijfel over de aangiften maar als gevolg van de strafzaak vroeg de partij hem in januari alsnog om te vertrekken. Huijben ging zelfstandig verder maar werd bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart niet herkozen.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace