Opinie

Bonusquote: kenniscentrum discriminatie wil graag humorpolitie bij studentenverenigingen

14-08-2018 22:49

“Volgens Rob Witte, onderzoeker bij het kenniscentrum discriminatie Nederland gaat de discussie over studentenverenigingen nu nog vaak over uit de hand gelopen ontgroeningen. ‘Maar er moet ook kritisch gekeken worden naar wat er onder humor wordt verstaan bij dit soort verenigingen.’ De mail noemt hij veelzeggend. ‘Het bestuur kan roepen dat dit niet de algemene opinie binnen Unitas vertegenwoordigt, maar vaak is dit soort misplaatste joligheid een symptoom van een verziekte interne cultuur.’”

 

Hahaha, iemand die Witte heet en bij een discriminatiecentrum werkt, het lijkt de redactie van een tegen blanken en racisme strijdende SJW-krant als de Volkskrant wel.

Enfin: een of andere rat in de pauperkeuken van Unitas te Utrecht wilde graag bewijzen dat abonnee’s van knorrenclubjes als Unitas inderdaad geen mores kennen en snitchte een intern mailtje door naar moralistenactivistencourant Volkskrant. Want grutjes nog es an toe en jeetje mina, er stonden potjandorie kwetsende en ‘racistische’ grappen in het mailtje! Een unicum voor een beetje studentenvereniging natuurlijk, daar maken ze eigenlijk nooit kwetsende, seksistische of racistische grappen.

Dus werd het kenniscentrum discriminatie Nederland gebeld, want één student van één vereniging die in een beslist niet voor de buitenwereld bestemd mailtje het soort grappen maakt waar Erik van Muiswinkel in Propria Cures nog rijk en beroemd mee is geworden, is toch al gauw hetzelfde als mannen met witte puntmutsen die jonge knapen in bezit van specifiek pigment aan galgen hangen, kennelijk.

What’s next Volkskrant? Een pamflet waarin wordt opgeroepen om adverteerders van onwelgevallige websites lastig te vallen?