Buitenland

Brandweer spreekt van zeker 35 doden bij brugramp Genua

14-08-2018 15:20

Update 23.00 – De brandweer spreekt inmiddels van zeker 35 doden, meldt het Italiaanse persbureau Ansa. Officieel zijn er nu 26 doden geregistreerd, Premier Giuseppe Conte heeft in Genua gezegd dat het aantal slachtoffers zal stijgen. Volgens de brandweer zijn meer dan driehonderd hulpverleners in touw.

Update 21.30 – Gebouwen bij de brug zijn na het instorten uit voorzorg ontruimd. Er bestaat een risico dat andere delen van de brug instorten.

Update 16.44 – Het aantal doden door het instorten van de verkeersbrug in de Italiaanse havenstad Genua is gestegen tot ongeveer dertig. Ook is een groot aantal mensen zwaargewond geraakt. Dat heeft de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini gezegd tegen het persbureau AGI.

Door het instorten van een verkeersbrug in Genua zijn zeker 22 doden gevallen. Dit zei de viceminister van Infrastructuur en Transport, Edoardo Rixi, volgens Italiaanse media.

Video’s – Snelwegbrug in Genua stort in tijdens noodweer

Vooralsnog zijn twaalf mensen levend uit het puin gehaald. De Nederlandse ambassade in Rome en consulaat-generaal in Milaan zoeken uit of er Nederlanders betrokken zijn bij het instorten van de verkeersbrug in Genua. De nationaliteit van de slachtoffers is nog niet bekend. Mensen met hulpvragen kunnen terecht bij een speciaal telefoonnummer: +31 247 247 247.

De brug over de rivier de Polcevera aan de westrand van het centrum van Genua was een belangrijke verkeersader voor het verkeer van en naar het centrum van de havenstad. De brug met drie pylonen van gewapend beton ging in 1967 open. Eén van de pylonen op de linkeroever van de Polcevera is dinsdag samen met circa 100 meter autosnelweg ingestort tijdens storm en regen.