Business

Vliegverkeer Schiphol weer opgestart na storing bij Luchtverkeersleiding

15-08-2018 13:33

Op Schiphol was enige tijd geen inkomend en uitgaand vliegverkeer mogelijk. Het vertrekkende verkeer werd eerder al opgestart, inmiddels is het ook weer mogelijk op de luchthaven te landen. Oorzaak van het oponthoud was een storing bij de Luchtverkeersleiding, bevestigen woordvoerders van zowel die dienst als de luchthaven zelf.

Volgens de Schiphol-woordvoerder ontstond de storing kort na 13.00 uur. Het gaat om een storing in het communicatiesysteem dat contact legt tussen de Luchtverkeersleiding (LVNL) en de piloten, zegt een woordvoerster van LVNL. Er wordt volgens haar hard gewerkt om de storing op te lossen.

Een woordvoerster van de gemeente Haarlemmermeer laat tegenover het Haarlems Dagblad weten dat er contact is opgenomen met de gemeente. Bij een vorige storing ontstond er een grote chaos, toen was er geen contact met de burgemeester van Haarlemmermeer, Onno Hoes. Die blijkt op dit moment echter met vakantie, “hij wordt waargenomen door wethouder Reneman”.

Bij Rotterdam had vliegveld Zestienhoven ook korte tijd last van de storing bij LVNL, zo meldt RTV Rijnmond. Op ‘Rotterdam The Hague Airport’ was korte tijd geen vliegverkeer mogelijk. Er hebben uiteindelijk gene vliegtuigen hoeven uitwijken. Er kon één vlucht niet vertrekken. Die liep zo’n anderhalf uur vertraging op,

Eindhoven Airport heeft geen last van de storing bij de Luchtverkeersleiding op Schiphol. Het vliegverkeer verloopt normaal. Een vlucht van Transavia uit Malaga richting Schiphol is uitgeweken en in Eindhoven geland, aldus een woordvoerder. Er is op Eindhoven Airport vanwege het drukke schema per dag ruimte voor maximaal twee uitwijkvluchten.

(TPO/ANP)