Binnenland

Altrecht-kliniek waar Michael Panhuis Monster van Den Dolder werd nog steeds open drugshol

18-08-2018 11:43

In de kliniek in Den Dolder waar de voor de moord op Anne Faber veroordeelde Michael Panhuis zat, gebruiken patiënten nog steeds drugs. Ook klagen ze over het uitblijven van behandelingen. Dit schrijft het AD op basis van gesprekken met patiënten.

Na de moord vorig jaar rezen veel vragen over de situatie in de kliniek. De Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd deden onderzoek en stelden dat verbeteringen nodig waren. Er was te weinig personeel, patiënten voelden zich onveilig en er werden drugs gebruikt. De kliniek kwam met ‘een plan’ om de ‘problemen aan te pakken’ en moet elke vier maanden verslag doen over de voortgang.

Volgens de patiënten is er weinig van te merken. “Het gebruik van drugs en de handel erin is nog steeds aan de orde van de dag”, vertelt een patiënt in de krant. De aangekondigde drugscontroles zouden niet zijn uitgevoerd. “Die zijn er nooit geweest.”

In een reactie in de krant zegt de kliniek een “moeilijke tijd” door te maken, maar “de voorgestelde acties in dat verbeterplan worden voortvarend uitgevoerd.”

Vorige maand zeiden de twee inspecties dat het te vroeg is om effect te zien van de verbeteringen.

Anp