Media & TV

Video: politie rijdt totaal bezopen Dave Roelvink klem na bizar en gevaarlijk rijgedrag

19-08-2018 13:41

Update: volgens zijn management is Dave Roelvink inmiddels weer vrij. Zelf reageerde Dave in een inmiddels verwijderd Instagram-filmpje door te vertellen dat de politie ‘veel te heftig’ heeft gereageerd.

Bizarre beelden waarin is te zien hoe de Amsterdamse politie zanger Dave ‘zoon van’ Roelvink zaterdagavond met moeite en dankzij veel gepast geweld door agenten kan oppakken. Roelvink werd door de politie klemgereden op het Surinameplein nadat een motoragent eerder getuige was van levensgevaarlijk en bizar rijgedrag op de A10. Roelvink reed met zijn Mercedes op hoge snelheid, bumperkleefde, gaf lichtsignalen en stopte zelfs op de vluchtstrook om daar uit te stappen zodat hij de motoragent kon uitschelden.

Pikant detail is dat Dave Roelvink diezelfde avond op het laatste moment een optreden in een Apeldoornse club heeft afgezegd. De reden zou ‘een auto-ongeluk’ zijn. Dat was althans wat zijn management een half uur voor aanvang van het optreden aan de clubeigenaar appte.

Ook nu bekend is dat Roelvink straalbezopen achter het stuur zat van een auto en duidelijk niet was betrokken bij een ongeval blijft zijn management er bij dat hij een ‘auto-ongeluk’ had, aldus AT5.