Opinie

Ed Nijpels-fragment werd dinsdag door AVROTROS zelf zonder context verspreid via Twitter

21-08-2018 21:43

Haaaa lekker, een ouderwetse NPO-PR-faal. Dat was alweer een tijd geleden, maar je kunt nu in elk geval zeggen dat de NPO-zomerstop echt voorbij is. Nou maar hopen dat de NPO, zoals gebruikelijk, voorlopig nog even lekker in die vlek blijft wrijven, maar de NPO kennende kan dat eigenlijk niet meer mis gaan.

Dat TV-fragmentje waarin Ed Nijpels tegen een EenVandaag-verslaggever beweert 35 jaar geleden een relatie te hebben gehad met Linda de Mol (die zag er toen zo uit) (en nu zo, waarmee we verder echt niks bedoelen) ging natuurlijk nét even teveel een geheel eigen leven leven naar de smaak van TROS-Raad van Toezicht-voorzitter Ed Nijpels wat AVROTROS danwel NPO-onderkoninkjes.

De familie De Mol is namelijk nogal van de privacy en ze zijn nooit zo erg blij met brisante uitspraken, waar of onwaar, dus reken maar dat Linda haar PR-pitbulls op deze zaak heeft gezet om ze flink te laten doorbijten.

Dus dikke paniek in de ivoren torens van het met belastinggeld gesubsidieerde Mediapark.

Oplossing: we laten de boel online staan in de terugkijktelevisiewebsite, dat online viraaltje negeren we gewoon lekker helemaal de moeder en om te voorkomen dat straks álle demente bejaarden (voorheen trouwe TROS-kijkers) via commerciële TROS-rubrieken als RTL Boulevard alsnog dit fragment onder ogen krijgen gaan we het lekker niet meer verkopen aan andere omroepen. Dan zeggen we gewoon dat het fragment ‘uit de context’ wordt gehaald en lullen we nergens meer over.

Oh wacht. We hebben het fragment destijds zelf zonder enige context op onze social media geplugd! Oepsie. Daar gaat onze ‘het moet in de context worden bekeken’-redenering.

Zul je zien dat de Telegraaf het ook nog oppikt zodat het nóg groter nieuws wordt en dan kan RTL Boulevard het bewuste fragment alsnog gratis en voor niets gebruiken onder het citaatrecht om daarmee het nieuws te illustreren. Nieuws waardoor iedereen die dit fragment (dit fragment dus) ‘uit de context’ nog niet had gezien alsnog gaat zien.

Ziet u wel? Voor echt goed wrijven in een vlek moet je bij de NPO zijn. Goed werk weer voorliegcommunicatieafdeling AVROTROS!

En dan nu het fragment waarin Ed Nijpels (VVD, tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van de TROS, een omroep die is gefuseerd met AVRO in AVROTROS, maar dit is allemaal volstrekt toeval en wij willen beslist helemaal niets suggereren) zegt dat hij een relatie had met Linda de Mol (toen zij 19 was en hij 32). Dit fragment is dus ge-ga-ran-deerd helemaal contextloos. Dat kan ook niet anders want het wordt zonder enige context aangeboden door de contextpolitie-omroep AVROTROS. Gratis.

Snel kijken, voordat het weer van het internet is gezuiverd!