Binnenland

Na 20 jaar ‘belangrijke doorbraak’ in zaak dood Nicky Verstappen

22-08-2018 09:35

Een afbeelding van de vermoorde Nicky Verstappen in het programma Opsporing Verzocht, eerder dit jaar, ANP/Marcel van Hoorn

Er is een ‘belangrijke doorbraak’ in het onderzoek naar de dood van de elfjarige Nicky Verstappen. Het Openbaar Ministerie en de politie in Limburg houden woensdag een persconferentie om de details van die doorbraak te vermelden.

Nicky Verstappen verdween in de nacht van 9 op 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. De volgende avond werd zijn lichaam vlakbij het kamp gevonden.

De doorbraak betekent mogelijk dat een DNA-match is gevonden in het grootste DNA-verwantschapsonderzoek dat ooit in Nederland is gehouden. Daarbij hebben meer dan 15.000 mannen DNA afgestaan.

De politie hoopte een DNA-familieprofiel te krijgen, als in het onderzoek bijvoorbeeld een broer, oom of neef in beeld komt. Via hen zou mogelijk de man kunnen worden getraceerd wiens DNA op het lichaam van de jongen werd gevonden.

Een tweet van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die de familie Verstappen bijstaat, is jubelend. “Een strijd van 20 jaar… wordt toch beloond! Today is the day!”

(ANP)