Buitenland

Verdachte illegaal in zaak Mollie Tibbetts werkte ‘legaal’ op boerderij prominente Republikeinen

22-08-2018 18:01

Update: Dane Lang blijkt toch geen gebruik te hebben gemaakt van het E-Verify-systeem waardoor Rivera met een vals identiteitsbewijs door de mazen van het systeem wist te glippen.

De illegaal in de Verenigde Staten verblijvende Mexicaan Cristhian Bahena Rivera (24) die er van wordt verdacht de 20-jarige Mollie Tibbetts uit de staat Iowa te hebben vermoord was werkzaam op de familieboerderij van een prominente Republikein in die staat. De boerderij staat op naam van onder anderen de broers Dane en Eric Lang, die weer broers zijn van Craig Lang, een in de staat Iowa invloedrijke Republikein. Behalve voorzitter van enkele belangrijke landbouw-organen in zijn staat was hij ook kandidaat-staatssecretaris van Landbouw. Dit meldt USA Today.

Dane Lang liet in een verklaring weten geschokt te zijn over de gebeurtenissen maar dat Rivera een ‘goed medewerker’ was. Hij zou al vier jaar op de boerderij werken en zijn achtergrond was goedgekeurd door de overheid, ook al blijkt hij dus geen geldige verblijfspapieren te hebben. Volgens Lang werd Rivera ‘goedgekeurd door het E-Verify-systeem van de overheid’.

De boerderij heeft volgens Lang altijd alle wettelijke regels gevolgd bij het aannemen van medewerkers, dus ook het onderzoek van de al dan niet legale status van medewerkers.

Onderzoek moet uitwijzen of inderdaad alles volgens de regels is gegaan en hoe de illegaal in de VS verblijvende Mexicaan door de mazen van het E-Verify-systeem heeft kunnen glippen.

Cristhian Bahena Rivera (24), verdacht van moord op Mollie Tibbetts.

Mollie Tibbetts (20) werd na te zijn vermist dood gevonden in een maisveld. (Screenshot Facebook).