Binnenland

Stroomstoring midden-Brabant treft stations, Efteling en tienduizenden huishoudens

23-08-2018 09:21

Het midden van Brabant is deze morgen getroffen door een grote stroomstoring. Een woordvoerder van netbeheerder Enexis gaat ervan uit dat zeker tienduizenden huishoudens zijn getroffen. Na dik een uur was een groot van de storing weer opgelost.

De oorzaak ligt volgens de woordvoerder van Enexis bij Tennet, de beheerder van het hoogspanningsnet. Meldingen komen uit Tilburg en diverse plaatsen in de omgeving zoals Boxtel, Helvoirt, Hilvarenbeek, Kaatsheuvel, Oisterwijk, Liempde, Goirle, en Baarle-Nassau.

Bij de Efteling meldt men inmiddels weer stroom is. ‘Het park gaat misschien wat later open’. Eerder raadde het park aan voorlopig niet naar Kaatsheuvel af te reizen. De twee ziekenhuizen in Tilburg schakelden automatisch over op noodstroom maar moesten de eerste operaties en spreekuren uitstellen.

De problemen met het treinverkeer rond Eindhoven zijn weer voorbij. Door de stroomstoring in het midden van Brabant was er rond Eindhoven kort geen treinverkeer mogelijk, meldt spoorbeheerder ProRail.Ook rind Tilburg wordt het treinverkeer inmiddels weer hervat, er zijn nog wel vertragingen op de trajecten.

De politie in Tilburg waarschuwt dat verkeerslichten niet werken. Een technische storing op het hoogspanningsstation in Tilburg-Noord was de oorzaak van het probleem, laat Tennet weten. De storing is omzeild, aldus een woordvoerder.

(TPO/ANP)