Opinie

‘Wat Wilders deed was ordinaire opruiing, geframed als vrijheid van meningsuiting’

31-08-2018 12:05

“Dit is ordinaire opruiing, geframed als vrijheid van meningsuiting. En toch riep premier Rutte dat Wilders het volste recht heeft om zijn cartoonwedstrijd te organiseren. Dit heeft veel weg van een Pavlov-reactie. Hij wilde zijn handen niet branden aan de vraag of er grenzen zijn aan de vrijheid van meningsuiting. En hij wilde niet beschuldigd worden van een poging een politicus monddood te maken.

Wilders’ actie was ingegeven door angst en haat voor moslims. Dat hij de vrijheid van meningsuiting wil testen is ronduit lariekoek. Hij is een aandachtsjunk die reuring wil omdat hij politiek niets voor elkaar krijgt.

In hun verlangen naar vrijheid en erkenning leveren boze burgers zich uit aan antidemocraten. Als die antidemocraten eenmaal aan de macht zijn pakken ze uw en mijn vrijheid af. Hun tactiek is groepen tegen elkaar op te zetten door een sfeer van onveiligheid te creëren. Vervolgens schuiven ze zichzelf als sterke man naar voren die de ‘noodzakelijke’ harde maatregelen zal nemen. Maduro, Erdogan en Trump zijn hier uiterst bedreven in.

Deze ‘tekenwedstrijd’ is een bewuste aanval op de openbare orde en veiligheid, dus op de rechtsstaat.”

 

Gelukkig maar dat Rob de Wijk in Trouw zelf wel ruim gebruik mag maken van de vrijheid van meningsuiting.

Je zou trouwens bijna denken dat hij bewust groepen tegen elkaar opzet en een sfeer van onveiligheid creëert zodat hij zichzelf als sterke man met de enige juiste moraal naar voren kan schuiven.

Maar dat is heus niet zo: dat doen alleen mensen met de ‘verkeerde’ mening. En die staan natuurlijk nooit in Trouw, duh!