Media & TV

Duitse NPO monteerde zaterdag ‘per ongeluk’ oude beelden met neo-nazi’s in repo over Chemnitz

03-09-2018 18:24

Oeps! Foutje! Kan gebeuren: in je uitzending van zaterdag ‘per ongeluk’ meer dan vijf dagen oude beelden van de maandag ervoor gebruiken. De Duitse ARD overkwam het afgelopen zaterdag.

In een uitzending van Tagesthemen waarin ‘objectief’ ‘kwaliteits’-verslag werd gedaan van de door Pro Chemnitz georganiseerde vreedzame(!) demonstratie in Chemnitz, waaraan een paar duizend AfD-aanhangers en andere boze of verontruste Duitsers meededen, waren ineens beelden te zien van rellende neo-nazi’s die xenofobe slogans roepen en waarin is te horen hoe er ‘wij zijn Adolf Hitler-hooligans!’ wordt geroepen. Waardoor de toch al zo makkelijk te manipuleren en brainwashbare brave ARD-kijkertjes het idee kregen dat de beslist vreedzame en keurig verlopen protestoptocht een bijeenkomst was van openlijke neo-nazi’s. Al helemaal omdat de ARD-verslaggever er ook nog eens doodleuk “sommige deelnemers aan de optocht vertoonden openlijk extreem-rechts gedrag” bij vertelde.

Was dus “per ongeluk”, aldus ARD de volgende dag in een nieuwe aflevering van Tagesthemen. Foutje! Oeps! Sorry!

Bovendien, aldus de ARD, er wordt wel vaker gebruik gemaakt van archiefbeelden maar nu zijn we, ook al per ongeluk, helemaal vergeten erbij te zeggen dat het oude beelden zijn. Domdomdom!

Maar we hebben de fout nu toch eerlijk toegegeven, niet dan? Dus nogmaals: sorry, rectificatie, die optocht van afgelopen zaterdag was geen neo-nazi-optocht zoals onze objectieve door belastinggeld betaalde kwaliteitszender gisteren nog liet zien middels indrukwekkende en overtuigende beelden met geluid. Alles weer vergeven en vergeten?

Nou, dat denken die vele duizenden toch al zo door de Lügenpresse uitgekotste AfD-stemmers en overige boze Duitse burgers dus niet. En ook de AfD zelf is dit nog even niet ‘vergeven en vergeten’. Sterker nog, ook andere Duitse media beginnen die eenzijdige Lügenpresse nu wel een beetje heel erg een schande voor het mooie journalistenvak te vinden.

En het gaat al heel lang slecht met de Duitse journalistiek en hun ‘stroomuitval’. Nu weer ‘per ongeluk’ goedaardige vredelievende Duitsers framen als Hitler-groetende neo-nazi’s is niet bepaald de manier om het vertrouwen van burgers in de media terug te winnen en ‘nepnieuws te bestrijden’.

Het is dat Duitsland net de parlementsverkiezingen achter de rug heeft, anders zou de uitslag wel eens een monsterzege voor de AfD kunnen zijn. En een monsternederlaag voor SPD en CDU.

De originele beelden: neo-nazi’s en hooligans demonstreren in Chemnitz op maandag 27 augustus.
https://youtu.be/GD_ZdP79O84