Buitenland

Maleise lesbiënnes krijgen boetes en stokslagen na sharia-proces

03-09-2018 11:38

Een lesbisch stel is in Maleisië gestraft met stokslagen. De vrouwen kregen achter gesloten deuren zes tikken, bericht de krant Star Online. Ze moeten ook een boete betalen van omgerekend bijna 700 euro.

De vrouwen waren gezien terwijl ze vreeën in een auto. Ze bekenden later schuld. De Maleisische wet verbiedt seksuele contacten tussen mensen van hetzelfde geslacht. Er waren ongeveer 150 mensen aanwezig bij de voltrekking van het vonnis, die ongeveer zes minuten duurde.

Mensenrechtenorganisaties bestempelden de straf als inhumaan en vernederend. Ook uitte Amnesty International kritiek op de “draconische wetgeving die Maleisiërs criminaliseert op basis van hun seksuele oriëntatie”.

Zowel Amnesty International als ANP vergeten te vermelden dat de Soennitische islam de staatsgodsdienst van Maleisië is. Daarom linken wij (wij wél) voor u naar Maleise media waarin u wél leest over deze sharia-wetgeving. U leest daar onder meer dat de sharia-rechters blij zijn met deze stokslagen. Dit omdat ze aantonen dat sharia-geselingen omwille van iemands geaardheid in de praktijk heel mild en mensvriendelijk uitpakken; de huid wordt immers niet beschadigd.

“Today’s sentence will give the real picture about Syariah caning.

“I was confused about it before because we imagined that it would be forceful but after seeing it today, it puts the Syariah court in a positive light and this issue shouldn’t be exaggerated.

“The sentencing went smoothly and did not cause the accused any harm,” he said.

(ANP/TPO)