Doneer aan TPO
 

New Yorker nodigt Steve Bannon uit op festival, iedereen woest, Steve Bannon weer geschrapt

Tolerante en kosmopolitische lezers New Yorker dreigden massaal hun abonnement op te zeggen

Door: , 10:20, 04 september 2018
Steve Bannon zegt 'NOPE!'. Schreenshot, NOS.

Tolerante en kosmopolitische lezers New Yorker dreigden massaal hun abonnement op te zeggen

Het prestigieuze Amerikaanse magazine The New Yorker (een soort NRC Handelsblad maar dan mét talent en kwaliteit) heeft een gepland live-interview met Steve Bannon tijdens een door het The New Yorker georganiseerd festival weer geschrapt na een tsunami van ophefgedram op vooral social media. Abonnee’s dreigden massaal hun abonnement op te zeggen omdat ze niet wilden dat Steve Bannon een mening zou kunnen uiten. Ook werden andere genodigde bekende namen geïntimideerd door twitterterreur onder druk gezet en lieten sommige dappere en krachtige sterren deugen weten niet te zullen komen omdat ze nou eenmaal niet kunnen deugen met iemand die ‘de verkeerde mening heeft’.

Inmiddels heeft David Remnick, de hoofdredacteur van The New Yorker, in een uitvoerige verklaring uitgelegd waarom Steve Bannon überhaupt werd uitgenodigd en nu weer is gecensureerd, kalltgestelt gezuiverd ge-deplatformt door het kosmopolitische blad voor vooral rijke blanken aan de Oost- en Westkust van de VS hoogopgeleiden die van vrijheid en gelijkheid houden en vooral van ‘diversiteit’.

Uiteraard laat de hoofdredacteur ook eerst en vooral weten dat Steve Bannon en Trump stom zijn, dat de verkiezing van Trump een soort nachtmerrie was en dat het allemaal nog veel erger is geworden inmiddels want het is traditie bij tolerante en kosmopolitische kwaliteitsmedia dat moreel hoogstaand deugen op de eerste plaats komt. Pas daarna wordt uitgelegd hoe het zit met het uitnodigen en weer dumpen van Bannon.

Remnick schrijft in zijn verklaring dat het wat hem betreft beter is om Steve Bannon te interviewen dan hem te negeren omdat dan juist duidelijk wordt wat zijn ideeën zijn zodat die ideeën kunnen worden weerlegd. Ideeën die de huidige president stevig hebben beïnvloed, ideeën die kritiek verdienen. Maar omdat het New Yorker festival niet hetzelfde is als het blad en de genodigden behalve een salaris ook voedsel en onderdak krijgen betaald en Remnick niet wil dat zijn lezers denken dat ze niet worden gehoord hij alsnog heeft besloten om Bannon weer van de lijst genodigden te schrappen. Wel zal Bannon later alsnog worden geïnterviewd voor een printartikel in het magazine zelf.

Het New Yorker Festival zonder Steve Bannon wordt gehouden van 5 tot en met 7 oktober  in New York. Onder anderen Haruki Murakami, Sadie Smith en Jim Carrey zullen worden geïnterviewd.

Maar het is dus altijd nog mogelijk om deze namen weer te laten schrappen door via social media heel tolerant en democratisch te drammen en te eisen dat iemand van het festival wordt gezuiverd ‘of anders!’. Bij genoeg druk gaan de hoeders der democratie vanzelf wel door de knieën.

Vanzelfsprekend is dat allemaal geen censuur, net als dat het oproepen om adverteerders van onwelgevallige media lastig te vallen geen censuur is: bij tolerante, kosmopolitische mensen die pal staan voor democratie en vrijheid heet zoiets ‘consumentenactivisme’ en ‘strijden tegen haat’. Tolerante kosmopolieten doen natuurlijk niet aan censuur, censuur is voor Poetin en ‘extreem-rechts’.

Na de aankondiging van Steve Bannon als deelnemer aan het festival duurde het precies tien uur en 58 seconden tot hij weer was geschrapt.

Het is niet bekend wie voor Steve Bannon in de plaats komt. Onze tip: Milo Yiannoupolos.

 

 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace