Binnenland

Meppels D66-raadslid Anne Lok stapt op na relatie met Alexander Pechtold

05-09-2018 09:18

Nadat D66-voorman Alexander Pechtold scheidde van zijn vrouw, kregen De Bladen al snel lucht van een nieuwe geliefde: Anne Lok (36), D66-raadslid te Meppel. Deze mevrouw Lok geeft nu in de Telegraaf te kennen per direct op te stappen als raadslid. De krant citeert uit haar ontslagbrief:

Zoals u ongetwijfeld weet heb ik een affectieve relatie met de leider van mijn partij, Alexander Pechtold, gehad. Eveneens zult u er kennis van hebben gekregen dat die relatie op een voor mij zeer pijnlijke wijze is geëindigd. (…) Het is te voorzien dat ik binnenkort niet meer met geloofwaardigheid kan functioneren als raadslid en om die reden dien ik dan ook hierbij met onmiddellijke ingang mijn ontslag in.

Mevrouw Lok lijkt te refereren aan een onverkwikkelijk relaas over hun verhouding dat verscheen in weekblad Story. In Privé doet Lok een boekje open over de relatie met Pechtold.

Alexander Pechtold weigerde te reageren op de kwestie.

Lees ook: Bonusquote: ‘Alexander Pechtold smeekte me om abortus te plegen’ – ‘Hij schreeuwde: ‘Ik maak je helemaal kapot als je de baby laat komen!’

Lees ook: Fotoreeks: dit is de ex-minnares van Alexander Pechtold (D66) – ‘Hij dwong me tot abortus’.