Doneer aan TPO
 

U gaat volgend jaar extreem veel meer betalen voor gas en elektra

Gemiddeld 150 euro meer aan extra belastingen

Door: , 12:28, 05 september 2018

Gemiddeld 150 euro meer aan extra belastingen

De belasting op de energierekening valt volgend jaar fors hoger uit. Volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH) gaan huiseigenaren volgend jaar gemiddeld 150 euro meer aan belastingen op gas en elektra betalen. Daarmee valt die rekening een kwart hoger uit dan dit jaar, zo blijkt uit eigen berekeningen van de organisatie van huiseigenaren.

De stijging van de energierekening is een optelsom van een hogere energiebelasting op gas, een forse verhoging van de Opslag Duurzame Energie (ODE), een verlaging van de belasting op elektra en een kleinere korting op de energiebelasting.

De VEH vindt het vooral onrechtvaardig dat mensen die zelf niet in staat zijn om hun huis energiezuiniger te maken worden benadeeld. Ook mensen die wel maatregelen nemen om hun energieverbruik te verminderen hebben daar volgens de organisatie maar weinig voordeel van. Een besparing van 5 procent aan elektra levert volgens de VEH nog geen 5 euro aan belastingvoordelen op.

Anp

Tags:
 
ingezonden mededeling

Vandaag op dealert.nl

Deze tuinopberkkist is groot! En nu maar 39 euri. Ruim de tuinrommel van afgelopen zomer nu maar eens op. Deze deal staat hierrr live!

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace