Doneer aan TPO
 

Burt Reynolds overleden

Legendarische acteur werd 82

Door: , 21:55, 06 september 2018

Legendarische acteur werd 82

De Amerikaanse acteur Burt Reynolds is op 82-jarige leeftijd overleden. De filmster stief donderdagochtend in een ziekenhuis in Florida, zegt zijn manager tegen The Hollywood Reporter.

Reynolds speelde in tientallen films, waaronder Smokey and the Bandit en Boogie Nights. Die laatste rol leverde hem een Oscar-nominatie op. Ook won hij een Emmy Award voor zijn rol in de televisieserie Evening Shade. De acteur noemde Deliverance de beste film waar hij in heeft gespeeld.

De ervaren acteur wees volgens The Hollywood Reporter ook veel rollen af in latere hitfilms. Reynolds maakte geen gebruik van de kans om iconische karakters te spelen als Han Solo in Star Wars, Garrett Breedlove in Terms of Endearment en John McClane in Die Hard.

Reynolds erkende in 2012 dat hij spijt heeft van sommige carrièrekeuzes. “Ik koos de rol die het leukst was, niet de meest uitdagende”, zei hij tegen interviewer Piers Morgan. De acteur kreeg ook het verzoek met een grafschrift voor zichzelf te komen. “Hij had een fantastisch leven en deed zijn best, zijn uiterste best, om niemand pijn te doen”, reageerde hij.

Reynolds speelde in zijn jongere jaren American football op de Florida State University. Een verkeersongeval maakte een einde aan zijn sportieve ambities. De acteur was enkele jaren getrouwd met actrice Judy Carne. Hij stapte later in het huwelijksbootje met Loni Anderson, maar ook die relatie liep stuk.

De acteur ontwikkelde de afgelopen jaren gezondheidsklachten. Zo onderging hij in 2010 een hartoperatie en lag hij in 2013 met griep op de intensive care. Reynolds overleed donderdagochtend nadat hij een hartinfarct had kregen, zei een bron tegen entertainmentblad Us Weekly. Zijn naasten waren op dat moment bij hem.

ANP

 
ingezonden mededeling

Nooit meer naar de kapper!

Dealert heeft een geweldige deal.Een Echte Remington oplaadbare baard- en alleshaartrimmer. op=op. bestel 'm hier. Deze Deal loopt tot as. do.

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace