Doneer aan TPO
 

‘Rutte al vanaf eerste aantreden als premier bezig met afschaffing dividendbelasting’

Sprak met topmannen van Akzo, Philips, Shell en Unilever

Door: , 22:12, 07 september 2018

Sprak met topmannen van Akzo, Philips, Shell en Unilever

Mark Rutte is al vanaf zijn eerste termijn als premier bezig met de afschaffing van de dividendbelasting. Dat schrijft RTLZ deze avond op basis van documenten die zijn vrijgegeven in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur (wob). Toen hij nog geen twee maanden premier was, sprak hij er in 2010 al over met Shell. In de opvolgende maanden spreekt hij er nog over met andere topmannen uit het Nederlandse bedrijfsleven, waarschijnlijk die van Akzo, Philips en Unilever.

Dit groepje bedrijven, met de naam ABUP, had zelfs liever gezien dat de belasting voor aandeelhouders op winstuitkeringen al in 2008 was afgeschaft, zo schrijft RTLZ. Ze zouden nu, tijdens Rutte III die wens dan eindelijk in vervulling zien gaan. De maatregel is omstreden omdat volgens sommige kenners de Nederlandse schatkist dan elk jaar bijna 2 miljard euro misloopt.

Lilian Marijnissen, fractievoorzitter van de SP, heeft naar aanleiding van de berichtgeving al aangekondigd dat Rutte de kwestie tijdens het vragenuur ‘mag komen uitleggen’

 
ingezonden mededeling

Gratis product om je verslaafd te krijgen

Hallo, wij van Dealert.nl zijn dolblij met onze monsteradvertentiedeal met TPO! Daarom een gratis creditcardtool voor alle TPO-lezers! Hier!

 
 

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace