Doneer aan TPO
 

Video- Weer nieuwe procedure én een demonstratie voor Armeense Lili en Howick

Jesse Klaver-fan met 'Spread Love' spandoek scheldt journalist verrot

Door: , 15:20, 07 september 2018

Jesse Klaver-fan met 'Spread Love' spandoek scheldt journalist verrot

De advocaat van de kinderen Howick en Lili begint een nieuwe procedure om te voorkomen dat ze naar Armenië moeten. Volgens raadsman Flip Schüller gaat het om een voorlopige voorziening bij de rechtbank in Amsterdam.

Volgens een woordvoerster van de rechtbank ligt het verzoek nu ter beoordeling bij de rechter en de griffier. Het is nog niet bekend of er een zitting komt. Schüller weet ook nog steeds niet of de zaak schriftelijk of achter gesloten deuren wordt behandeld.

Hij onderneemt actie omdat het niet goed gaat met de moeder. “De kinderen zouden in Armenië tijdelijk van de moeder gescheiden zijn, maar nu blijkt dat het niet goed gaat met haar. Ze is op verzoek van voogdijinstelling Nidos onderzocht. De arts concludeert dat de moeder moet worden opgenomen en in die tijd niet voor de kinderen kan zorgen. De moeder is nu in afwachting van een plaats in de kliniek.”

Dit is een belangrijk nieuw feit volgens Schüller “aangezien de Raad voor de Kinderbescherming uitging van, in het ergste geval, een korte tijdelijke breuk tussen moeder en de kinderen en eventueel de tijdelijke opname in een weeshuis. Maar dat gaat nu veel langer duren.”

Volgens de advocaat komt dit bovenop andere ontwikkelingen waaruit steeds duidelijker blijkt wat de schade is voor de kinderen bij uitzetting en dat er nog veel te weinig is geregeld om die schade te beperken. “Professor Scherder heeft gesteld dat uitzetting zal leiden tot neurologische schade bij de kinderen”, aldus Schüller.

De twee kinderen moeten uiterlijk zaterdag uit Nederland vertrekken.

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace