Doneer aan TPO
 

Mark Rutte: Lili en Howick geen reden tot uitbreiden Kinderpardon

Ongeveer vierhonderd kinderen zitten in hetzelfde schuitje

Door: , 13:43, 10 september 2018
Steunbetuigingen aan Lili en Howick tijdens een demonstratie in Amersfoort ANP/ALEXANDER SCHIPPERS

Ongeveer vierhonderd kinderen zitten in hetzelfde schuitje

Het kinderpardon wordt niet uitgebreid. Dat zei premier Mark Rutte maandag na lang coalitieoverleg. Dat Lili en Howick mogen blijven is een ‘unieke uitspraak in een unieke zaak’, aldus de premier.

Briefje van Jan – Aan Armina Hambartsjumian

De twee kinderen zouden worden teruggestuurd naar Armenië, maar zaterdag besloot staatssecretaris Asielzaken Mark Harbers (VVD) op het laatste moment gebruik te maken van zijn recht om de kinderen te laten blijven. Rutte wilde niet ingaan op de beslissing van Harbers. “Dat kun je nooit in het openbaar bespreken.”

Nadat het besluit van de staatssecretaris bekend werd volgde al snel de roep om een oplossing te vinden voor kinderen in soortgelijke situaties als Lili en Howick. Ongeveer vierhonderd kinderen zitten in hetzelfde schuitje.

De coalitie heeft in het regeerakkoord afgesproken om de asielprocedures te gaan versnellen, aldus Rutte. “Als we draagvlak willen houden voor een strikt en rechtvaardig asielbeleid dan moeten we economische migranten hier niet laten blijven.”

“Het regeerakkoord is duidelijk”, verklaarde ook Alexander Pechtold van D66. “We gaan echt kijken hoe die lange procedures die tot dit soort individuele drama’s kunnen leiden korter kunnen in de asielprocedure. Ik denk dat dat helderheid geeft”

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace