Doneer aan TPO
 

ING: Maatschappelijke druk leidde tot vertrek topman

Hans Weijers: Maar de positie van CEO Ralph Hamers staat niet ter discussie

Door: , 12:29, 11 september 2018
Pinautomaat van ING ANP

Hans Weijers: Maar de positie van CEO Ralph Hamers staat niet ter discussie

De top van ING heeft na ‘heftige reacties’ uit de politiek en maatschappij opnieuw gekeken naar mogelijke gevolgen voor posities in de raad van bestuur. Dat zei voorzitter Hans Wijers van de raad van commissarissen van de bank in een gesprek met het ANP. De bank trok vorige week nog de conclusie dat er niemand hoefde te vertrekken na de miljoenenschikking in een witwaszaak. Dinsdag trad financieel topman Koos Timmermans terug vanwege de affaire.

Witwasschandaal – Tweede Kamer gematigd positief over vertrek ING-topman

“We hadden niet de overtuiging dat de schikking een effect zou moeten hebben op de positie van een lid van het bestuur, we hebben een uitgebreide analyse gedaan. Het was niet voor de hand liggend dat er een bestuurder weg moest”, aldus Wijers. Hij zei dat er de afgelopen dagen met veel partijen, ook uit de politiek, is gesproken door bestuur en commissarissen. Dat leidde ertoe dat het ‘passend’ was voor het bestuurslid dat het meest verantwoordelijk was geweest, af te treden.

Timmermans was tijdens de periode 2010-2016, waar het onderzoek betrekking op had, lid van het zogeheten Management Board Banking en eindverantwoordelijke voor ING Nederland. Wijers benadrukte dat het terugtreden van Timmermans een gezamenlijke beslissing is. De positie van topman Ralph Hamers staat niet ter discussie. “De heer Hamers had en heeft de volledige steun van de raad van commissarissen”, wilde Wijers alleen kwijt.

Volgens de voorzitter van de commissarissen, die in die positie onlangs Jeroen van der Veer opvolgde, gaat ING door turbulente tijden. “Dit raakt ons”, zo gaf hij aan. Hij gaat er wel van uit dat de bank momenteel passende maatregelen heeft genomen om duidelijk te maken naar de samenleving dat er ‘consequenties worden verbonden’ aan de zaken. “We gaan de deuk in onze reputatie herstellen.”

ANP

 
ingezonden mededeling

Schietkanon voor 14,95 euri

Inclusief twee massieve hondveilige tennisballen, maar we adviseren om echte tennisballen te gebruiken, die gaan nog verder. Tot as. do te koop op dealert.nl

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace