Opinie

RTL Late Night met Twan Huis-kijkcijferschip blijft zinken: op 25ste plek Kijkcijfer Top 25

11-09-2018 11:13

Ai. Een slechte start van de week voor het toch al gehavende kijkcijferschip RTL Late Night met Twan Huys. Maandagavond keken nog maar 396.000 RTL 4-Unilever-consumenten naar dit voorheen Unieke Talent van de NPO. De laagste positie in de Kijkcijfer Top 25. Als dit deze week zo doorzet zal het kijkcijferschip nog voor het goed en wel de haven heeft bereikt zijn gezonken.

En dat terwijl het illegaal oneerlijk door de staat gesteunde concurrerende NPO-programma Pauw, dat gelijktijdig wordt uitgezonden via Staatstelevisiekanaal NPO 1 (66+), wel gewoon stabiel blijft drijven in de sargassozee van televisiekijkers. Maarliefst 724.000 voor NPO-propaganda zeer ontvankelijke babyboomers en andere fors deugende burgers keken maandagavond naar dit borreltafelprogramma waar, zoals vrijwel elke avond, Peter R. de Vries tafelgast was.

Dat deze Peter R. ‘jullie zijn allemaal NSB’ers en ik deug’ de Vries bijna elke dag bij M, DWDD, Jinek, Pauw aan tafel zit heeft een reden: het is een enorme kijkcijfertrekker. En omdat de NPO, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, uitsluitend programma’s maakt om kijkers te trekken (en dus niet om voor verdieping, journalistiek of educatie te zorgen) zet de NPO alles op alles om zoveel mogelijk kijkers bij RTL 4 weg te zuigen. Onder andere door het massaal inzetten van BN’ers, entertainmentsterren, Patty Brard en andere spotlightschapen uit de narcistenveeschuur.

Het is dus kijkcijfer-televisie-oorlog. Banaal en ordinair openlijk vechten om de kijkcijfers. Op uw kosten. Een oneerlijke strijd omdat de staatszender onbeperkt geld en mankracht heeft om commerciële programma’s die worden gemaakt door mensen die wél gewoon voor hun geld moeten werken bij een zender die wél gewoon afhankelijk is van omzet volledig kapot te maken.

Bah.

Eigenlijk zouden ze fors moeten bezuinigen op die publieke omroep!

Oh. Wacht.