Opinie

Eindelijk: verzet tegen politiek correct gedram, verzet tegen ‘racisme!’-gejammer over cartoon

12-09-2018 20:57

AFP PHOTO/HERALD SUN/Mark KNIGHT.

Dit is de frontpage van de Australische krant The Herald Sun, op woensdag 12 september 2018. Het is een hele grote dikke fuck you tegen de aanhoudende censuurpogingen van politiek-correcte drammers die nu al weer vele jaren onophoudelijk proberen om het meest kostbare bezit van de vrije westerse wereld, de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van expressie, te slopen, te censureren, te verstikken, te laten sterven en te censureren.

Aanleiding deze keer was een cartoon waarin op hilarische, karikaturale, ironische, satirische en hyperbolische wijze werd verwezen naar het nieuwsfeit dat tennisster Serena Williams niet tegen haar verlies kan en daarom de beslissingen van de scheidsrechter schaamteloos ‘racisme en seksisme’ noemt.

En cartoons maken over ‘vrouwen van kleur’ mag in het ‘vrije’ Westen kennelijk net zo min als cartoons maken over De Profeet en over steeds meer zaken die vroeger nog gewoon werden beschouwd als ‘satire’ en ‘humor’ maar heden ten dage steeds vaker worden gebrandmerkt als ‘kwetsend, racistisch en micro-agressie’ (of welke achterlijke janktermen het dramvolk tegenwoordig ook gebruikt om aan te geven dat iemand wat realiteit in hun safespace heeft rondgestrooid).

De cartoonist in kwestie heeft inmiddels zijn Twitter uitgezet want na 10.000 en meer reacties waarin hij voor racistische misogyne fascist werd uitgemaakt (en werd bedreigd uiteraard) vond hij het wel weer leuk geweest, dat gebruik maken van die zogenaamde ‘vrijheid’ van meningsuiting in het ‘vrije’ Westen anno 2018. Twitter, moet u weten, is net als Facebook bedacht ‘om mensen dichter bij elkaar te brengen’. Het is fascinerend hoe het concept ‘mens’ door mistige weekhartige idealisten telkens weer naar believen kan worden misbruikt om telkens weer tot de conclusie te komen dat het concept ‘mens’ zich maar niet wil verhouden tot de noodzakelijke ideologische imperatief. (Hoe lang zou het nog duren voordat Jack Dorsey en Mark Zuckerberg zich volledig realiseren dat wat ze hebben gebouwd niet de vervolmaking van menselijke communicatie is maar juist het grote einde er van?)

Maar waar andere media, bedrijven, merken, kunstenaars, schrijvers, dichters, muzikanten, boekenweekorganisatoren, politici als Stef Blok, particulieren en zo veel meer meteen diep zouden zijn gebukt (soumission!) om toch vooral 1000 keer 1000 maal excuses aan te bieden, de cartoon te censureren en per direct protocollen aan te scherpen, mensen te ontslaan en regels nog strenger te maken, om te kunnen garanderen dat er voortaan echt niemand meer wordt gekwetst door al die gemene vrije kunst en onverdraagzame vrije meningen, tonen ze bij The Herald Sun gewoon hun ballen. Grote dikke cojones van gehard staal. En een middelvinger: fuck you drammende barbaren!

Fuck you, intolerante millennials, dichtgetikte babyboomers, zogenaamd ‘tolerante’ deugers en ‘bruggenbouwers’, strijders voor ‘gelijkheid en diversiteit’. Fuck you met je totalitaire mindset, je hatelijke natte dromen van dictatuur, censuur en goelags, je aanhoudende pogingen tot ontwrichting van vrijheid, het opdringen van je eenzijdige wereldbeeld en het kapen van het debat door deplatforming en intimidatie, lawaaiprotesten, beeldenstormen en het invoeren van absurde regels, opgelegd door diversity officers en gedachtenmisdaadpolitie, regels die steeds vaker steeds meer gelijkenissen vertonen met communistische dictaturen waarvan we juist dachten voorgoed te zijn verlost.

Fuck you, moraalterroristen. Fuck you, snowflakes. Fuck you, linkse millennials. Fuck you Nieuwspraak-bedenkers. Fuck you krantenombudsmannen (V) met jullie ‘geen blank maar wit’ en ‘geen Bijlmer maar Zuid-Oost’. Fuck you Tropenmuseum met je verboden woordenlijst. Fuck you Rijksmuseum met het censureren van zogenaamd kwetsende titels en beschrijvingen van eeuwenoude schilderijen. Fuck you blankenhatende kutkrant Trouw met je tegen blanken haatzaaiende hetzecolumniste die zelfs met haar hoofd diep in haar eigen endeldarm nog ‘racisme en seksisme’ tegenkomt. Fuck you The New Yorker met het bukken voor zogenaamde ‘liberale kosmopolitische intellectuelen’ die dreigen hun abonnement op te zeggen omdat Steve Bannon wordt geïnterviewd. Fuck you te lang droogstaande zeikwijven in jullie sneue maar immer machteloze vuistjesmaaihysterie tegen het ‘seksistische’ Geenstijl.nl (en nog steeds wil niemand jullie doen: droog, droger, droogst). Fuck you Radio 1 met je polariserende en laster spuiende nepprogramma’s met ‘fora’ vol oude dwaze bebrilde en besnorde aparatsjiks van boven de 105 die nog maar eens komen uitleggen wat ‘gewetensvolle journalistiek’ is. Fuck you iedereen die een populair Nederlands kinderfeest voorgoed heeft verziekt. Fuck you slippendragers van de islamisering, Imagine-spelers op de piano, ‘terrorismedeskundigen’ met ChristenUnie-achtergrond. Fuck you DWDD en Pauw met jullie eeuwige eenzijdige polariserende linkse achterhaalde propaganda. Fuck you Lügenpresse-main stream media (ja, dat zijn jullie NOS, Volkskrant, NRC, hypocriete volksvijanden).

Fuck you haters van alles wat mooi, leuk, vrij, spannend, risicovol, grappig, absurd, humoristisch, lollig, genotsvol, bevredigend, succesvol, winstgevend, creatief, verrassend, verfrissend en, vooral dat, anders is dan jullie benauwde maar pathetische Hollandse narcistenmoraaltje. Fuck you burgerlijke moralisten met vaste baan en 103 verzekeringen tegen alles. Fuck you hypocriete bakfietsrijders die toevallig allemaal ‘theatermaker’ en ‘kunstenaar’ zijn. Fuck you VICE, met je cokesnuivende, stagiaires misbruikende, #metoo-plegende fop-hoofdredacteurtjes die nog nooit verder zijn gekomen dan naar het Nederlands vertalen van artikelen op de Engelstalige VICE. Fuck you, regeltjesneukers, moraalpushers, domineeszonen, socialismeverheerlijkers, Nieuwspraak-bedenkers, woningkrakers, geweld tegen journalisten goedpraters, D66-leden, Arthur Japin-lezers en ‘zo hebben we dit niet afgesproken met z’n allen in dit land’-brabbelende meesmuilende lelieblanke fatsoensepigonen van nog geeneens 30.

Wij van het (nu nog wel) vrije internet worden nog liever rechtopstaand onderdrukt door massa’s lelijke dikke vrouwen die menen dat obesitas ook maar een vorm van kapitalistische onderdrukking is, feministen zonder hoofddoek die zeker weten dat het dragen van een hoofddoek ’emancipatie’ en ‘een vrije keuze’ is, VARA-medewerksters die zeggen te strijden tegen #metoo behalve als Francisco van Jole de #metoo-pleger is, mislukte schrijfsters die het met Van Jole doen en daarom in papieren clickbaitmedia een podium krijgen om Thierry Baudet te demoniseren, seniele NPO-medewerkers die het falen van hun ‘constructief journalistieke’ fopprogramma’s aan iedereen wijten behalve aan zichzelf, genderwetenschappers, islamofobie-onderzoekers, stichtingen Tegen Democratie en Rechtse Media, voor een aan kanker stervende burgemeester applaudiserende BKB-goedvolkers, morsige wetenschapsredacteuren die nog geen artikel in The Lancet juist kunnen interpreteren en al dat domdomdomrechtse, als kanker uitzaaiende, addergebroed dat per strekkend Chris Aalberts-artikel bij TPO komt eisen of we alstublieft Chris Aalberts geen podium meer willen geven want dat is pas échte vrijheid van meningsuiting, dan dat we op onze knieën moeten bedelen om alstublieft een keertje ons hoofd boven het maaiveld van de grijze middelmaat mogen uisteken.

Een leven waarin je vrouwen geen vrouw en mannen geen man meer mag noemen omdat ‘gender een cultureel construct is’, waarin elke grap moet worden gefluisterd uit angst voor de snel gekwetste buren, waarin alle genotsmiddelen uit de weg moeten worden gegaan uit vrees niet oud genoeg te worden, waarin elke emotie en seks en lust en agressie en verdriet en identiteit en alle pure vormen van oprechte, naakte menselijkheid niet mag bestaan is een waardeloos leven.

Gregorius Nekschot werd door tien man politie naar de cel gesleept maar kwam er als overwinnaar weer uit, Charlie Hebdo werd afgeslacht maar niet verslagen, tegen Geenstijl werd door de haatzaaiende ‘kwaliteitsjournalisten’ van NRC Handelsblad en Volkskrant meedogenloos opgeroepen hun adverteerders te intimideren maar Geenstijl is er nog steeds, The Herald Sun kwam onder vuur van drammende volksmassa’s maar geeft geen duimbreed toe, de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van expressie, de vrijheid om te kunnen beschimpen, om kritiek te leveren, om aan te klagen, om te entertainen, om uit te drukken, gedachten over te brengen, ideeën uit te wisselen, te lachen, leed te beschrijven, gevoel te delen en het saaie grijze bestaan van alledag te kleuren is er nog steeds. En zal ook altijd blijven. Hoeveel pogingen de barbaren, verraders, ratten, jakhalzen, ambtenaren, cryptofascisten en zogenaamd ‘verschilligen’ ook ondernemen om een einde te maken aan die zo duur bevochten vrijheid.

Hoe vaak aalgladde linkse moralisten, addergebroed, van De Correspondent ook proberen om ‘humor en ironie’ te framen als ‘extreem-rechts’ en ‘kwetsend’, hoe vaak de gewetenloze anonieme tirannen van NRC ook overgaan tot karaktermoord op basis van een paar oude tweets, hoe vaak het vullis van de Volkskrant hun millennialhaatjournalisten (niemand zou ze willen doen trouwens) ook inzetten als frontsoldaatjes in de culture wars en wéér een nieuwe ‘minderheidsgroep’ tot ‘slachtoffer’ bestempelen, hoe vaak ook het pus door de open riolen van social media stroomt, aangezwengeld en aangevoerd door full time moraalridders, niet zelden (ongewild) betaald door belastingbetalers: de vrijheid van mening en van expressie sterft nooit.

Toch? Mensen? Hallo? Iemand?

(En nu maar hopen dat de redactie van The Herald Sun genoeg detectiepoortjes heeft om de met AK47’s gewapende ‘gekwetsten’ buiten te houden. Wie denkt dat de vrijheid van meningsuiting alleen maar wordt bedreigd door beledigde moslims denkt verkeerd, gevaarlijk verkeerd. De twitterdrammers en angry mobs op social media zijn dé nieuwe vijand, een vijand die wel eens onverslaanbaar kan blijken te zijn als die vijand elke keer weer zonder enige tegenstand terrein kan winnen.)


AFP PHOTO/HERALD SUN/Mark KNIGHT.