Doneer aan TPO
 

Haagse ISIS-aanhanger bij verstek veroordeeld voor oproepen tot haat en geweld tegen Joden

Scandeerde antisemitische leuzen tijdens demonstratie in de Schilderswijk

Door: , 15:37, 12 september 2018

Scandeerde antisemitische leuzen tijdens demonstratie in de Schilderswijk

Een 36-jarige man uit Den Haag is veroordeeld tot twee weken gevangenisstraf omdat hij heeft opgeroepen tot haat en geweld tegen Joden. Dat gebeurde tijdens een geruchtmakende demonstratie in de Schilderswijk, op 24 juli 2014, waar onder meer met zwarte vlaggen sympathie voor ISIS werd getoond.

Dat de zaak zo lang heeft geduurd, komt doordat het Openbaar Ministerie in 2016 niet-ontvankelijk werd verklaard omdat de verdachte in ISIS-strijdgebied zou zijn overleden. In het hoger beroep een jaar later werd besloten dat vervolging toch door kon gaan omdat het – ook nu nog – niet zeker is dat de man dood is. Hij was niet aanwezig bij de behandeling van de zaak en is bij verstek veroordeeld.

Tussen 2012 en 2014 was het onrustig in de Schilderswijk. Zeker zes personen zijn tot celstraffen veroordeeld voor het ronselen van jongeren, die zich aansloten bij terreurorganisaties in Irak en Syrië.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 

Inloggen

 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace