Doneer aan TPO
 

Nu al vrijwel onbetaalbare taxi wordt in 2019 extreem veel duurder

Taxitarieven met maarliefst 6% omhoog, schuld van BTW-verhoging

Door: , 9:44, 13 september 2018

Taxitarieven met maarliefst 6% omhoog, schuld van BTW-verhoging

De taxitarieven stijgen fors in 2019. De maximumprijzen voor het start-, kilometer- en wachttarief stijgen bijna 6 procent, blijkt uit een nieuwe regeling van het ministerie van Infrastructuur. De aankomende btw-verhoging is de grootste boosdoener, meldt het AD.

Volgend jaar stijgt het maximum starttarief voor een personenauto tot vier personen van 3,02 euro naar 3,19 euro en het kilometertarief loopt op 2,22 euro naar 2,35 euro. Ook de prijzen van taxibusjes gaan flink omhoog.

Gemiddeld komt de tariefstijging van taxi’s in 2019 uit op 5,75 procent. Ter vergelijking: in 2018 gingen de prijzen gemiddeld omhoog met 1,2 procent en in 2017 slechts met 0,4 procent. De belangrijkste reden dat taxitarieven nu zo sterk stijgen, is de verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent.

Anp

Tags:
 
ingezonden mededeling

Schietkanon voor 14,95 euri

Inclusief twee massieve hondveilige tennisballen, maar we adviseren om echte tennisballen te gebruiken, die gaan nog verder. Tot as. do te koop op dealert.nl

 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace