Doneer aan TPO
 

Politiebonden en ministerie bereiken principeakkoord over CAO

Na aangekondigde acties en stakingen

Door: , 12:20, 14 september 2018

Na aangekondigde acties en stakingen

Op de valreep is er een principeakkoord bereikt over de nieuwe politie-cao. De politievakbonden zijn er volgens betrouwbare bronnen na maanden onderhandelen uit met het ministerie van Justitie en de korpschef.

De acties, ook de grote die voor dit weekend was aangekondigd, zijn opgeschort, meldt het actiecentrum van de bonden. Volgens een woordvoerder wordt het onderhandelingsresultaat de komende tijd voorgelegd aan de vakbondsleden in het land. Als zij instemmen met het resultaat, dan is er een nieuwe cao.

Vrijdagochtend meldde ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp dat er nog twee punten waren die moesten worden opgelost in het cao-conflict. Het ging om de mogelijkheid voor oudere collega’s om eerder uit te treden en de verbetering van de capaciteit bij de opsporing.

De afgelopen dagen is er intensief overleg geweest tussen de partijen. De politie had in het cao-conflict gedreigd met een grote actie tot en met zondag, waarbij alleen bij echte nood nog zou worden uitgerukt. Het ministerie vond dit protest ”onacceptabele risico’s voor de openbare orde en veiligheid” opleveren en probeerde het via de rechter te verbieden. Dat geding zou vrijdagmiddag dienen.

De acties hadden effect kunnen hebben op evenementen dit weekend, waaronder enkele voetbalwedstrijden.

(ANP)

Tags: , ,
 
ingezonden mededeling

Nooit meer naar de kapper!

Dealert heeft een geweldige deal.Een Echte Remington oplaadbare baard- en alleshaartrimmer. op=op. bestel 'm hier. Deze Deal loopt tot as. do.

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace