Doneer aan TPO
 

Ronald van Raak (SP): Mark Rutte is medeverantwoordelijk voor lekken Prinsjesdagstukken

'Zolang hij geen onderzoek doet is zijn treuren ongeloofwaardig'

Door: , 16:49, 14 september 2018
SP Kamerlid Ronald van Raak in de Tweede Kamer ANP

'Zolang hij geen onderzoek doet is zijn treuren ongeloofwaardig'

“Zolang hij geen onderzoek doet is zijn treuren ongeloofwaardig en is hij medeverantwoordelijk.” Dat zegt SP Kamerlid Ronald van Raak tegen ThePostOnline over de opmerkingen van minister-president Mark Rutte vrijdag dat hij het betreurt dat ook dit jaar weer Prinsjesdagstukken zijn uitgelekt.

Lees ook – Kabinet zet verkeerde versie Miljoenennota op USB-sticks

Rutte noemde tijdens zijn wekelijkse persconferentie dat lekken ‘niet goed’. En daarom maakt hij zich er ‘iedere keer toch weer heel boos over’. De minister-president is geneigd de dader niet onder ambtenaren, maar onder politici te zoeken.

Het uitlekken van de begrotingscijfers, die vrijdag naar de Kamerleden gaan en pas met Prinsjesdag openbaar worden, wekte de woede van de oppositie in de Tweede Kamer. Van Raak wees donderdag naar het ambtenarenkorps en stelde dat de daders achter de tralies horen.

Rutte nam het op voor de ambtenaren en ‘vond dat Van Raak gisteren een beetje uit de bocht vloog. Als er gelekt wordt, zijn dat doorgaans politici’. Rutte ‘heeft geen aanwijzingen waar het lek zit’, maar ‘het schip van staat lekt meestal van de bovenkant’.

Van Raak tegen TPO: “De premier moet het niet alleen afkeuren, maar het lek onderzoeken. Zeker nu hij de groep heeft afgebakend tot politici.”

De SP’er zal na Prinsjesdag de premier bevragen over de kwestie tijdens het debat over de begroting Algemene Zaken.

 
ingezonden mededeling

Nooit meer naar de kapper!

Dealert heeft een geweldige deal.Een Echte Remington oplaadbare baard- en alleshaartrimmer. op=op. bestel 'm hier. Deze Deal loopt tot as. do.

 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace