Doneer aan TPO
 

Volkskrant: Salafisten sturen aan op confrontatie met Nederland

Als interview met PVV'er al abonnee-opzeggingen oplevert zal Goed Volk nu wel helemaal door het lint gaan

Door: , 12:10, 14 september 2018

Als interview met PVV'er al abonnee-opzeggingen oplevert zal Goed Volk nu wel helemaal door het lint gaan

 

“De Iraans-Nederlandse socioloog Mohammad Nazar Soroush besloot voor zijn promotie-onderzoek drie jaar lang ­undercover te gaan bij talloze vrijdaggebeden, conferenties en enkele kampeerweekenden van de ongeveer 30 duizend zielen tellende salafistische gemeenschap in Nederland. Wat ­Soroush keer op keer aantrof in deze salafistische centra beviel hem allerminst: salafisten zijn zichzelf superieur wanende gelovigen die zich niet loyaal voelen aan de democratische principes van Nederlandse ‘ongelovigen’.

Bij de stichting Al­Fitrah in Utrecht hoort Sourosh een prediker zeggen dat ‘zwaar straffen’ volgens de sharia – steniging, het van gebouwen gooien van overspelplegers – goed voor de samenleving is.

Voor Soroush is het inmiddels een uitgemaakte zaak: salafisme en de democratie kunnen nooit samengaan.

Soroush houdt zijn hart vast voor de toekomst. Hij gelooft dat salafisten met hun onverzoenlijke en antidemocratische houding aansturen op een confrontatie met de Nederlandse samenleving.”

 

PANIEK! Goed Volk trekt alle verloven in. Bakfietsbarricades voor ingang ivoren torens, Ineke van der Valk naar het vooruitgeschoven Goed Volk-HQ aan het subsidiefront, dr. Martijn de Koning commandant der Deugstrijdkrachten, crisisoverleg bij NPO, koortsachtig overleg tussen redacties van Trouw, The Guardian en De Correspondent, golfstaten draaien geldkraan naar ‘hoogleraar’ Maurits Berger maximaal open, D66-leden verbranden massaal hun Volkskrant-abonnement, SJW’s starten twitteractie met #volkskrantislamofobenkrant, RTL Boulevard brengt Peter R. de Vries dat meisje met hoofddoekje in stelling: de Volkskrant publiceert keihard realisme over de meest onverdraagzame religie van vrede en tolerantie ter wereld, met extraveel feiten die u al tig jaar weet maar die u nooit mocht weten van de Volkskrant want ‘racisme’.

Enfin, we zijn benieuwd hoe salafistenblad NRC Handelsblad gaat reageren op deze onverwachte bekering van de Volkskrant.

Zou het de beslist anonieme hoofdredactie ook dit keer weer lukken een dusdanig karaktermoordend haatstukje te tikken dat een nuttige idioot zich geroepen voelt de daad bij het woord te voegen en Nederland, op de parkeerplaats van het INIT-gebouw, te verlossen van die rechtse populistische flikker ‘de xenofoben’? Zouden ze die ene dramcolumniste met hoofddoek  naar voren schuiven om een dramcolumn te schrijven over dat haar hoofddoekje niets te maken heeft met haar dramcolumns en dat ze daarom maar weer eens een dramcolumn schrijft over dat haar hoofddoekje niets te maken heeft met haar dramcolumns? Huren ze Joshua Livestro weer in voor een onvervalst maar lachwekkend doorzichtig stukje Soros-propaganda onder de dekking van ‘opinie’? Gaat Jannetje Koelewijn in haar ‘column’ weer een aan haar ingezonden brief, ditmaal ingezonden door ‘een 77-jarige salafiste’, integraal als ‘column’ plaatsen? En Caroline de Gruyter? Is er eigenlijk wel voldoende mantelzorg beschikbaar om haar door deze moeilijke periode te slepen? Zou het Wilmer Heck en Reinier Kist lukken dit alles op het conto van retweetende ‘Russische trollen’ te schrijven? Krijgt NRC hiervoor straks wel een ‘onafhankelijke’ European Press Prize, uitgereikt in een gebouw van een door George Soros opgerichte beslist ‘onafhankelijke’ stichting? Kan Wilfred Takken een lijn trekken tussen de ‘racistische muziek’ van Elvis en de kantoortuin concerten van de Volkskrant? Lukt het zo’n sneue knotjesdragende millennial-NRC-redacteur (een van de velen) nog dit weekend om in een heel seizoen Friends Volkskrant-islamofobische rape culture te herkennen? Komt er dit weekend nog een manifest in NRC (‘opinie’) waarin 150 salafistische BN’ers oproepen de adverteerders van de Volkskrant te intimideren?

Zou het de NRC ook deze keer weer lukken om de grens tussen echt nieuws en nepnieuws een klein stukje verder op te rekken omdat in tijden van ideologische oorlog tegen het volk nou eenmaal alles is geoorloofd en de normaal zo uitvoerig beleden normen en waarden altijd weer overboord kunnen worden gekieperd omdat stuitende, schaamteloze hypocrisie nou eenmaal het uitgangspunt is van ‘fatsoenlijke’, ‘tolerante’, ‘kosmopolitische’ burgers die veel van ‘verbinding’ houden?

Spannend!

Tags:
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 

Inloggen

 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace