Marketing

Boormachines worden steeds beter en veelzijdiger

17-09-2018 23:25

Al 35.000 jaar voor Christus ontdekten de mensen de voordelen van ronddraaiend gereedschap. Dat is niet alleen handig bij het klussen, maar bijvoorbeeld ook in de landbouw of om kleding te maken. Toch zou het nog tot 1835 duren voordat Isaac Singer de stoomboormachine uitvond en tot 1917 voordat de heren Black en Decker met de eerste boormachine kwamen in de hoedanigheid zoals we die nog steeds kennen.

Maar ook in onze tijd blijven gereedschappen ieder jaar verbeteren. Een klus waar u vroeger een heel weekend mee bezig was kunt u met moderne gereedschappen soms in enkele uren klaren.

Ooit was iedere boormachine loodzwaar en zat er altijd een onhandig snoer aan, even snel schroeven war er toen niet bij. Met de komst van de accuboormachine kwam hier verandering in en ging men de boor ook voor veel lichtere taken gebruiken. En had een accuboormachine vroeger nog wel eens een tekort aan vermogen, tegenwoordig kun je accuboormachines kopen met een veel vermogen en ook een accu die lang meegaat. Zodoende is de accuboormachine een onmisbaar stuk gereedschap dat tegenwoordig iedere klusser in zijn uitrusting heeft.

In vroeger tijden was de motor van een boormachine het duurste component en was het gebruikelijk een boormachine op meerdere manieren te gebruiken door hem steeds deels om te bouwen. Zo kon je het duurste component voor meerdere toepassingen gebruiken en was je in totaal minder geld kwijt. Nu zie je in wezen hetzelfde met de accuboormachine. Daarvan is de accu het duurste component en om die reden leveren sommige fabrikanten een verscheidenheid aan boor- en klusmachines die allemaal dezelfde accu kunnen gebruiken zodat u daarmee geld uitspaart en als u echt veel gereedschap heeft ook ruimte.

Wat de toekomst ons zal brengen valt natuurlijk niet te zeggen, maar wellicht ligt de grootste stap voorwaarts nog altijd voor ons. Smartphones kunnen al draadloos opladen, misschien komen er ooit wel boormachines zonder snoer én zonder accu.