Entertainment

Film over dikke vrouw met niet-zo-dikke actrice: mag niet, SJW-ophef

17-09-2018 15:25

Ja dat MAG dus helemaal niet he, een romantische komedie over een mollige dame die de Ware Liefde vindt nadat ze op dieet gaat. Althans, dat vindt regisseur Jeroen Houben. (Wie? ‘regisseur van het dit jaar verschenen De Matchmaker’. Oh right. Die.)

Een en ander is namelijk superkwetsend voor vrouwen van gewicht. Pardon: voor hen die zich identificeren als vrouw, met een zeker gewicht. (Checken of dit de juiste inclusief gevalideerde term is, red.)

Het probleem is, volgens Houben in het Brabants Dagblad, dat de actrice helemaal niet te zwaar is. “Deze film voedt een verwrongen schoonheidsideaal” stelt hij, en er volgt wat gepruttel over de morele verantwoordelijkheid van Zwaar Verliefd-regisseur Jamel Aattache. Die trekt zich weinig van de kwestie aan, en ook de distributeur laat weten: “Wij willen niet reageren op deze onzin. Het is totaal niet waar deze film over gaat.”

Geeft niks, we hebben weer fijn kunnen Deugen met ons allen. En alsof Nederlandse romcoms veel invloed hebben op de jeugd en hun o zo kwetsbare zelfbeeld in het on-demand-tijdperk, LOL.