Afslachter Willie van Wanrooij lacht rechtstaat en nabestaanden recht in gezicht uit, wéér

19-09-2018 12:13

Moordenaar Johan L., die in 2008 de Tilburger Willie van Wanrooij in zijn eigen huis doodsloeg bij een roofoverval, zit opnieuw vast omdat hij zijn voorwaarden voor zijn vervroegde invrijheidstelling heeft geschonden. In 2017 werd L. ook al vervroegd in vrijheid gesteld en kreeg hij een enkelband die hij vervolgens doorknipte. Ondanks dat werd hij onlangs toch weer door een rechter doodleuk vervroegd vrijgelaten, weer onder voorwaarden, die nu weer zijn geschonden. Dit meldt de Telegraaf.

Willie van Wanrooij werd in 2008 tijdens een roofoveral in zijn eigen huis aan de IJskelderstraat te Tilburg door L. meerdere malen neergestoken. Hij overleed later in het ziekenhuis. Willie van Wanrooij moest sterven voor een buit van een televisie, een telefoon en een portemonnee.

Verdachte L, die eerder ook al eens werd verdacht van ernstige misdrijven en daarvoor lange tijd in voorarrest zat, werd in 2013 voor deze laffe roofmoord veroordeeld tot een klassiek gaaf land Nederland fopstrafje van slechts acht jaar cel. Dus na nog geen vier jaar mocht hij alweer de gevangenis uit, met enkelband. Deze enkelband knipte hij door en tot verbijstering van de nabestaanden wandelde hij doodleuk, zonder dat iemand hem ook maar iets in de weg legde, door het centrum van Tilburg waar hij een gebiedsverbod had. De nabestaanden van Van Wanrooij wisten echter van niets omdat justitie de nabestaanden niet op de hoogte had gebracht, empatisch en sympathiek maar beslist niet ijzig en regentesk als het OM is.

Het duurde bijna een jaar(!) voordat de immer competente Nederlandse politie en justitie L. eindelijk weer achter de tralies hadden. Tot hij slechts een paar maanden later door een typisch Nederlandse rechter doodleuk wéér werd vrijgelaten, wéér onder ‘voorwaarden’, ondanks hevig verzet van het OM.

Grote verrassing: L, die eerder al had bewezen zich niet aan voorwaarden te houden, hield zich ook nu weer niet aan de voorwaarden. U mag nu heel verrast en verbijsterd reageren en ‘hoe kan dat nu?’ roepen.

L. zit inmiddels weer vast. Het is niet bekend wanneer een rechter opnieuw zal vinden dat L. vrij mag ‘onder voorwaarden’ zodat L. opnieuw de rechtstaat (wat er van over is) en de nabestaanden in het gezicht kan uitlachen door zich niet aan de voorwaarden te houden zodat hij daarna een derde kans kan krijgen, en een vierde, en een vijfde, en een zesde, ad infinitum want Nederland.

Willie van Wanrooij zelf kreeg nooit een kans. Zijn nabestaanden kregen eenmalig de kans op levenslang.