Binnenland

Vier kinderen omgekomen door ongeval met trein en bakfiets in Oss, 2 zwaargewonden

20-09-2018 10:19

Hulpdiensten zijn aanwezig bij het ongeluk tussen een trein en een bakfiets, ANP/Sem van der Wal

Bij een ongeluk tussen een trein en een bakfiets op het spoor in Oss zijn 4 kinderen omgekomen. Er vielen ook twee zwaargewonden, dat zouden een volwassene en nog een ander kind zijn.

De aanrijding gebeurde op een bewaakte overgang. Er werden meerdere hulpdiensten en traumahelikopters opgeroepen. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn onderweg naar Oss voor verkennend onderzoek naar het ongeval. Op basis van deze verkenning volgt later een besluit over een eventueel vervolg, aldus de raad.

De kinderen kwamen van voorschoolse opvang. Ze kwamen van een kinderdagverblijf en de vrouw die de elektrische bakfiets bestuurde had net een of meer kinderen afgezet bij een school en was op weg naar een volgende school. Dat zeggen mensen die de vrouw kennen.

ProRail spreekt na het ongeluk op het spoor tussen een trein en bakfiets van een inktzwarte dag. Er kwamen bij het ongeval vier kinderen om het leven. “Dit is echt heel erg verschrikkelijk”, aldus een woordvoerder. “Dit is een inktzwarte dag.” Topman Pier Eringa van ProRail gaat zelf naar Oss. “Het is verschrikkelijk voor de nabestaanden en betrokkenen. Hier zijn geen woorden voor”, zo zei hij.

Ook de NS is zeer aangeslagen na het zware ongeluk tussen een bakfiets en een trein waardoor vier kinderen om het leven kwamen. “We hebben verder nog geen details en worden op de hoogte gehouden door de politie. Dit is echt een vreselijk ongeval”, aldus de woordvoerder van de NS. Het gaat om de trein tussen Nijmegen en Den Bosch. Het treinverkeer ligt voorlopig stil.

“Hoe erg, dit dramatische ongeluk in Oss”, reageert NS-topman Roger van Boxtel op Twitter op het ongeval waarbij vier kinderen omkwamen. “Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, hun nabestaanden, bij de gewonden en bij de reizigers en onze collega’s die erbij waren. Wat een verdriet.”

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) krijgt een ‘knoop in haar maag’ door het nieuws over het dodelijke ongeluk op een overweg in Oss. Dat laat ze op Twitter weten. Van Veldhoven, die onder meer over het spoor gaat, voegt eraan toe: “Uit de grond van mijn hart- heel erg veel sterkte aan alle betrokkenen.”

(TPO/ANP)