Binnenland

Ook dirigent Pieter Jan Leusink beschuldigd van #metoo, uiteraard door anoniemen

20-09-2018 18:39

In deze witte onderbroek ging Francisco van Jole (BNNVARA) op een te jong meisje liggen en probeerde hij zijn tong in haar mond te duwen. Ook al zei het meisje duidelijk 'NEE'. Nadat Van Jole deze #metoo-daad bekende reageerde geen van de aan de VARA-verbonden 'intersectionele feministes' hierop en deden ze alsof er niks was gebeurd. De VARA, Patrick Lodiers en Willemijn Veenhoven deden bij Staatsradio 1 alsof er niets was gebeurd. Metoo-pleger Van Jole is nog steeds in dienst bij BNNVARA. Ook Metoo-plegers zijn binnen het graaisocialisme duidelijk niet allemaal even gelijk.

Vier vrouwen beschuldigen dirigent Pieter Jan Leusink van machtsmisbruik en verregaand seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat doen zij anoniem in een uitzending van Brandpunt Plus donderdag. Brandpunt zegt twintig musici te hebben gesproken. “Allen bevestigen zij de afzeikcultuur en de mentale intimidaties. Vlak voor een concert zou hij op billen hebben geslagen, vrouwen ongewenst en onverwacht op de mond hebben gezoend en hun borsten hebben betast”, schrijft Brandpunt Plus.

Pieter Jan Leusink is dirigent en oprichter en eigenaar van The Bach Choir and Orchestra of the Netherlands. De advocaat van Leusink ontkent. :Hij beschouwt de aantijgingen als roddel, achterklap en onwaarheden, terug te voeren op meningsverschillen van zakelijke aard.”

Meerdere vrouwen hebben zich naar aanleiding van het onderzoek gemeld bij Mores Online, een meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de cultuursector. Het meldpunt zal in overleg met de vrouwen eventuele vervolgstappen zetten.

Anp