Politiek

Bonusquote – Stef Blok maakt ruzie in de Ridderzaal over hulp aan Syrische jihadisten

21-09-2018 13:57

Er heerst wat spanning in de coalitie over de Nederlandse steun aan een jihadistische beweging in Syrië. Met name CDA Kamerleden Martijn van Helvert en Pieter Omtzigt hebben zich in de kwestie vastgebeten en bestoken minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) met Kamervragen en oproepen tot het openbaren van al dan niet geheime stukken. Van de gehele Kamer kreeg Blok deze week nog 382 aanvullende vragen voor de kiezen (scrollalarm!). Dinsdag verloor de doorgaans stoïcijnse Blok zijn geduld. In de Volkskrant valt vrijdag te lezen:

“Dinsdag, op Prinsjesdag, waren meerdere aanwezigen in de Ridderzaal getuige van een uitval van minister Blok naar het CDA-Kamerlid Martijn van Helvert. ‘Zullen we een paar VVD’ers ook wat kritische vragen laten stellen aan CDA-ministers?’, beet de minister Van Helvert toe. VVD-Kamerlid Bente Becker moest tussenbeide komen om de ruzie te sussen. ‘Niet hier! Er luisteren mensen mee’, zei ze.”

Beter dat Blok nog even kijkt naar de tweet die Pieter Omtzigt al bijna een jaar bovenaan zijn helse Twittermachine heeft gepind: