Opinie

Pyongyang aan het IJ wil soort #metoo-heksenjacht voor bedrijven die ‘discrimineren’

21-09-2018 22:09

Namen and shamen‘, de bekende stalinistische tactieken ter bestrijding van alles waarmee de drammende bakfietsmassa’s het niet eens zijn. De wet duurt immers veel te lang, laat staan dat de wet ooit zou erkennen wat De Enige Echte Waarheid is. Die wet is voor iedereen gelijk, dat is uiteraard niet de bedoeling.

Vanzelfsprekend zullen er bedrijven tussen zitten die onschuldig zijn, ten onrechte worden beschuldigd, en door het tolerante en verschillige GroenLinks, partij van hoop en samenleven, worden genamed and shamed, maar beter 100 onschuldigen in de goelag dan één schuldige laten lopen, zei kameraard Lenin al. Sowieso: wie kan er een omelet maken zonder eieren te breken? “Arbeidsmarktdiscriminatie” is immers “een monster”, aldus deze Grote Roerganger van tolerant Amsterdam, “naming and shaming is absoluut één van de aspecten.”

Monsters, die kun je niet hard genoeg bestrijden. Niemand heeft ooit medelijden met monsters. Tegen monsters is dan ook alles geoorloofd. Wie echt aan de goede kant van de geschiedenis wil staan moet monsters hebben verslagen. Na ze eerst zelf te hebben gecreëerd.

Bedrijven schandpalen is natuurlijk nog maar het begin. Op den duur moeten er ook personen met een strop om hun nek aan de schandpaal kunnen worden gehesen. Mensen die ‘discriminerende’ dingen zeggen op social media bijvoorbeeld. Bij BNNVARA zijn ze al jaren, met staatssteun, aan het oefenen met dergelijke websites, dus dat gaat dan in één moeite door.

Daarna komt de discriminatiepolitie. Nu nog eufemistisch ‘mystery guests’ genoemd, maar er zullen voldoende nuttige idioten bereid zijn zo’n informatiedienst uit te rollen tot een wat meer geavanceerd netwerk van verklikkers, verraders, spionnen en waarheidscommissarissen. Een soort ‘zekerheidsafdeling’. Of ‘geheime staatspolitie’.

Het blijft natuurlijk niet bij het bestrijden van discriminatie alleen. Dat is slechts één kwaad wat moet worden geruimd. Ook ‘foute’ gedachten en meningen moeten er op den duur aan geloven. Een goed informatienetwerk met informanten die desnoods bereid zijn om anoniem hun buren aan te geven komt dan goed van pas voor de Gedachtenpolitie.

Heeft u wel op tijd de regenboogvlag gehesen? Geen racistische memes gedeeld? Is dat een barbecue in uw tuin? Kan niet hè? Mag niet!

Om met wethouder Rutger Groot Wassink te spreken: “Er moet een keer een punt komen waarop je meer kunt doen dan alleen schande ervan spreken, de vrijblijvendheid moet er vanaf.”

Vrijblijvendheid. Vrijheid. De ware vijanden van elke totalitaire ideologie.

Hoelaat begint straks het zuiveren en heropvoeden?

Hieronder hoort een video te staan. Helaas is het voor veel gesubsidieerde regiowebsites nog altijd niet mogelijk om, anno 2018, een werkende videoplayer met werkende embedfunctie te bouwen. Waarvoor onze excuses.