Media

Belastinggeldwatch – AVROTROS sleept NPO voor de rechter

25-09-2018 13:22

De NPO vindt het jammer dat AVROTROS alsnog naar de rechter stapt in de ‘soap’ rondom een eventueel dagelijks programma voor Annemieke Schollaardt op NPO Radio 2. Liever kijkt de publieke omroep vooruit, laat een woordvoerder weten.

“We moeten als NPO soms lastige keuzes maken. Dat hebben we vorig jaar gedaan”, aldus de zegsman over de programmering op de zender. De NPO is inmiddels al bezig met het tijdschema voor 2019. “De NPO zou dan ook liever de energie in de toekomstige programmering van de radiozenders steken en vooruit kijken, dan stil te staan bij programmering die intussen al succes heeft bewezen. Onder het gesternte van dreigende bezuinigingen vinden wij dat meer in het belang van de luisteraar dan een interne juridische strijd. Maar het staat AVROTROS uiteraard vrij desondanks deze route te kiezen.”

AVROTROS dreigde al eerder met juridische stappen als Schollaardt, zoals beloofd, geen prominente plek in het dagschema van Radio 2 zou krijgen. Die kreeg ze in eerste instantie wel, maar de NPO draaide dat terug toen luisteraars klaagden over het verdwijnen van Rob Stenders’ Platenbonanza.

Schollaardt en Stenders delen nu het tijdvak. Stenders zendt uit van maandag tot donderdag en van vrijdag tot zondag is Schollaardt op Radio 2 te horen.

ANP