Binnenland

Politie: ‘Nog te vroeg om conclusies te trekken over Stint-ongeluk Oss’

25-09-2018 18:19

Het is op dit moment nog te vroeg om conclusies te trekken over de toedracht van het ongeluk op de spoorwegovergang in Oss. De politie meldt dat de oorzaak nog altijd uitgebreid wordt onderzocht.

Het onderzoek bestaat onder andere uit het spreken met getuigen, onderzoek van de elektrische bakfiets en het bekijken van camerabeelden. Eerder vandaag kwam een onderzoeker wel met de bewering dat de Stint te onveilig zou zijn om mee te rijden. Hij is zich naar eigen zeggen ‘rot geschrokken’ over de constructie van het voertuigje.

Bij het ongeluk kwamen donderdagochtend vier kinderen (4, 4, 6 en 8 jaar) uit Oss om het leven. Ze zaten in een bakfiets, die werd aangereden door een trein. Een elfjarig meisje en een 32-jarige begeleidster raakten zwaargewond. Inmiddels is bekend dat zij buiten levensgevaar zijn.

De familie van de 32-jarige vrouw die de Stint bestuurde bij het spoorongeval in Oss is dankbaar voor alle steun. “Onze dochter en echtgenote is buiten levensgevaar. Wij willen iedereen bedanken voor de steun en hulp die wij krijgen van familie, vrienden, collega’s, ouders, kinderen, hulpverleners, bekenden en onbekenden. Het is hartverwarmend en het draagt ons in deze moeilijke periode. Onze gedachten gaan tegelijkertijd uit naar de andere gezinnen die hierbij betrokken zijn. Wij wensen hen veel kracht toe”, laat de familie van de vrouw weten.

(ANP)