Politiek

Video – Thierry Baudet neemt uitspraak ‘beneden zijn waardigheid’ terug #Hofbar

28-09-2018 17:33

Thierry Baudet in De Hofbar. Screenshot Powned

Kijk ook – Thierry Baudet wast Tweede Kamer in een klein half uur de oren

Forum voor Democratie-fractievoorzitter Thierry Baudet zegt vrijdagavond in het TV-programma De Hofbar (Powned) zijn woorden terug te nemen waarin hij de aanwezigheid bij de Algemene Politieke Beschouwingen ‘beneden zijn waardigheid’ noemde. De uitspraak deed veel stof opwaaien. Politiek leiders als Klaas Dijkhoff (VVD), Alexander Pechtold (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks) drukten Baudet op het hart dat de debatten in de Kamer een waardig onderdeel vormen van het werk als volksvertegenwoordiger.

Tegenover Rutger Castricum kwam de voorman van Forum voor Democratie desgevraagd alsnog terug op die woorden: ‘Wat verkeerd viel is dat ik zei: beneden mijn waardigheid, dan zie je dat allerlei mensen in Nederland dat heel erg vinden als het de schijn heeft van arrogantie. Achteraf denk ik, nu ik gemerkt heb dat het verkeerd is gevallen, ik had mijn woorden beter moeten kiezen. Wat ik bedoelde te zeggen en daar sta ik helemaal achter: Wat zijn jullie nou allemaal aan het doen hier’, aldus Thierry Baudet.

Het gehele optreden van Thierry Baudet, waarin hij ook felle discussies voert met mensen uit de samenleving, is vanavond te zien in De Hofbar om 22:45 uur op NPO 2.