Politiek

Audio – Rob de Wijk (BNR) verspreidt nepnieuws over TPO

01-10-2018 22:52

Bericht bij de collega’ s van Geenstijl. Radio-omroep BNR organiseerde schijnbaar vorige week vrijdag een uitzending over nepnieuws (Grappig, deed de NPO begin dit jaar, Bert Brussen was er ook, dat is toch een veel frisser gezicht dan Rob de Wijk?). Over de aanklacht van de EU tegen Geenstijl, De Gelderlander, TPO en Chris Aalberts. TPO zou moedwillig Oekraïne en het EU-associatieverdrag in een kwaad daglicht hebben gezet. Zaak die we hebben gewonnen, de voetsoldaten van de Europese Commissie trokken hun keutel schielijk in.

Enfin, De Wijk noemt TPO dus een ‘ onbetrouwbare actiesite’.

We leggen het nog één keer uit:

Chris Aalberts schreef een feitelijk verslag over een bijeenkomst van Forum voor Democratie in de aanloop naar het referendum over het Associatieverdrag met Oekraïne. Onderdeel van zijn 215-delige serie over het functioneren van de Europese Unie.

Wetenschappelijk onderzoek van de Erasmus Universiteit stelt dat TPO in de aanloop naar het referendum over het Associatieverdrag voor het merendeel positieve argumenten voor het verdrag inbracht (Hadden we liever anders gezien, we mikten op de 50-50 verhouding). Rob de Wijk is er dus gloeiend bij en verspreidt nepnieuws. Zeer kwalijk.

Enfin, Bert Wagendorp en de Volkskrant rectificeerden.

Beter dat Rob de Wijk en BNR dat nu ook even doen.