Politiek

Kabinet doet Stint in de ban – Elektrische bakfiets mag niet meer de weg op

01-10-2018 17:39

Stints mogen voorlopig niet meer de openbare weg op. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) uit voorzorg besloten. Volgens onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport heeft de elektrische bolderkar ‘ potentiële veiligheidsrisico’s’ .

Lees ook – Zwaargewonde vrouw en 11-jarig meisje Oss buiten levensgevaar

De Stint mag vanaf middernacht niet meer de weg op. Uit het eerste onderzoek blijken er twijfels te zijn over de technische constructie van het voertuig. Dit zou volgens de onderzoekers ertoe kunnen leiden dat de Stint stilvalt of juist niet meer remt. Ook zijn er technische wijzigingen aan de Stint doorgevoerd zonder dat het ministerie op de hoogte is gebracht.

” De genoemde bevindingen kunnen een risico vormen voor de bestuurder, de kinderen en andere weggebruikers”, aldus een verklaring van het ministerie. Door een ongeval met een Stint kwamen in Oss vier kinderen om het leven en raakten een kind en een begeleidster zwaargewond. Een elfjarig meisje en hun begeleidster overleefden de botsing tussen de trein en de Stint waarin de slachtoffers zaten. Zij zijn inmiddels buiten levensgevaar.

ANP